TOP

Beste Binnenstad 2011-2013: Eindhoven, Hoogeveen en Venray

Eindhoven, Hoogeveen en Venray zijn verkozen tot de beste binnensteden 2011-2013. De prijs wordt uitgereikt aan de gemeenten die zich de laatste twee jaar het meest hebben ingezet om de 'Beste Binnenstad' te zijn.

Eindhoven kreeg de prijs voor Beste Binnenstad in de categorie ‘grote binnenstad’, Hoogeveen is de beste middelgrote binnenstad en Venray kreeg de prijs voor de beste dorpskern.

Op basis van onder andere de veiligheid, aantrekkelijkheid van de binnenstad en leefbaarheid waren negen steden in drie categorieën genomineerd.

“Sommige gemeenten hebben bijvoorbeeld van zichzelf al hele mooie middeleeuwse binnensteden. Bij deze verkiezing gaat het er juist om de ontwikkeling, wat gemeenten actief doen om hun binnenstad tot de beste te maken”, aldus Jelger Zee, secretaris Vestigingszaken Detailhandel Nederland in een persverklaring. De jury bestond uit vertegenwoordigers van zowel het bedrijfsleven als de overheid.

Genomineerden

De genomineerden in de categorie dorpskernen (0-30.000 inwoners) waren Hulst, Schagen en Venray. In de categorie ‘Middelgrote Steden’ (30.000-70.000 inwoners) waren Goes, Gouda en Hoogeveen genomineerd. Eindhoven had in de categorie ‘Grote Steden’ de voorkeur boven Haarlem en Tilburg.

In 2009 gingen Breda, Roermond en Leerdam met de prijzen naar huis.