TOP

Telstar neemt Hink Sport Alkmaar over

Telstar Sport & Fashion heeft de Intersport Megastore van Hink Sport in Alkmaar overgenomen. Dat heeft de curator van het half september failliet verklaarde Hink Sport donderdag bekendgemaakt.

Algemeen directeur Edward van Dijk is blij met de nieuwe Telstar-vestiging in Alkmaar. “De stad en regio Alkmaar vormen een zeer aantrekkelijk marktgebied en de locatie past uitstekend binnen de filosofie van Telstar: gelegen aan de rand van het centrum, goed bereikbaar met ruime parkeergelegenheid in een winkelcentrum met veel potentie, ook voor de lange termijn. De ruime winkeloppervlakte van zo’n vijfduizend vierkante meter staat borg voor een zeer uitgebreid assortiment.”

 

Snel weer open

Telstar Sport & Fashion denkt de megastore in Alkmaar snel weer te kunnen openen. “We streven er naar de winkel na een korte opfrisbeurt binnen twee weken te openen, waarbij we hopen vele oud Hink-medewerkers weer te kunnen contracteren zodat er in elk geval een groot deel van de werkgelegenheid blijft behouden”, zegt Edward van Dijk. “In een later stadium zal dan de winkel een meer ingrijpende renovatie ondergaan zodat de mensen in Alkmaar verder kennis kunnen maken met de reeds voor velen zo vertrouwde Telstar look en feel:een moderne en transparante uitstraling, een uitgebreid en overzichtelijk assortiment en vakkundig personeel.”

 

Na 40 jaar failliet

Hink Sport werd op 15  september failliet verklaard, precies in de week dat het familiebedrijf veertig jaar bestond. Het faillissement betreft niet alleen de megastore in Alkmaar, maar ook de megastores in Groningen en Almere, de Intersport-vestigingen in Heerhugowaard en Broek op Langedrijk en de golfshop in Winkel. Het faillissement trof ongeveer 120 medewerkers.

Telstar Sport & Fashion is een snelgroeiende en succesvolle retailketen in het oosten van het land. De Telstar Megastores zijn gevestigd in Almere, Coevorden, Deventer, Harderwijk en Zwolle en binnen afzienbare tijd zullen er meerdere Megastores worden geopend in onder meer Apeldoorn en Groningen. In de Megastores van Telstar vinden klanten een breed assortiment in sportieve en modieuze artikelen op nagenoeg alle sportgebieden.