TOP

Belgische kledingzaak: “Geen seks in de paskamer”

Een opmerkelijke waarschuwing op een bord bij de pashokjes van de kledingwinkel "Met at work" in het Belgische Hasselt. Behalve de gebruikelijke waarschuwing "Maximaal twee kledingstukken" staat er ook: "Geen seks in de paskamer".

Seks in pashokjes is in winkels een steeds groter wordend probleem. Personeel treft regelmatig vrijende koppels aan of de niet zo frisse overblijfselen ervan. In Nederland zijn er al langer mensen die pashokjes voor andere dingen gebruiken dan het passen van kleding. Een Nederlandse vestiging van Met at Work blijkt al eerder dezelfde maatregel te hebben genomen.

“Het verbodsplaatje dat seks verbiedt, is ludiek bedoeld, al hangt dat er natuurlijk ook niet voor niets”, klinkt het op de Belgische hoofdzetel van Men At Work. “In Nederland gebeurt het wel vaker dat we vrijende koppeltjes aantreffen in onze kledingwinkels.”

Volgens psychologen is het verschijnsel te verklaren door de spanning die het risico om betrapt te worden met zich meebrengt.

Textilia vraagt aan winkelpersoneel of ze wel eens vrijende mensen in een pashokje hebben betrapt. Moeten we de humor hiervan inzien of is er sprake van een serieus probleem? Moeten daders worden opgepakt of is een waarschuwing naast de schaamte een straf die zwaar genoeg is? Reageer op dit bericht.