TOP

Avondopenstelling gunstig voor fysieke winkels

Fysieke winkels zouden 's avonds open moeten blijven om de concurrentie met webwinkels aan te kunnen gaan.

Na 17 uur kunnen winkeliers ruim de helft meer verkopen dan in de ochtenduren. Dit blijkt uit onderzoek van The Association of Town Centre Managment (ATCM).

Onderzoek
Deze Britse belangenclub voor binnensteden stelt dat winkeliers tien tot twaalf procent meer omzet kunnen boeken, als ze hun winkel enkele uren langer open houden in de avond. De winkels hoeven volgens het onderzoek niet per se meer uren per dag open te zijn. Een verschuiving van de openingstijden is ook een optie. ATCM berekende dat winkeliers tussen 17 en 20 uur per uur 50 procent meer omzet kunnen boeken dan tussen negen en elf  ‘s ochtends.

HDB
Het Hoofdbedrijfschap Detailhandel (HBD) probeert in Nederland met andere middelen de binnenstad levendig te houden, onder andere door gebruik te maken van nieuwe media. De organisatie lanceerde het project ‘Het nieuwe winkelen in de binnenstad’, waarin nieuwe (internet)toepassingen een belangrijke rol spelen. Ondernemers in de participerende steden krijgen de mogelijkheid om aankopen van klanten in hun winkels  thuis te laten bezorgen.