TOP

Antoine Peters zet zijn feestneus op zijn kop in Fashion Week

'Put your frown upside down', was het motto van de show van Antoine Peters op maandagavond. En Antoine zou Antoine niet zijn als zijn collectie van een flinke dosis feestelijke humor was voorzien.

Met de feestneuzen pront op het gezicht stuurde Antoine Peters afgelopen maandag zijn modellen de catwalk op. Draagbaar en vooral veel stuks, dat zijn de allereerste indrukken. Draagbaar vanwege de wat ingetogener vormen, omvangrijk omdat er gewoon geen eind aan de show leek te komen.

De eerste indruk is meestal de beste, en dat was ook bij deze collectie het geval. Modellen in zwart-witte ontwerpen, met het beeldmerk van Antoine, de halve uitgeholde cirkel, consequent doorgevoerd in vorm, print en afwerking, stonden garant voor een sterk begin. Sterke prints in zwart en wit, simpele en elegante silhouetten en verrassende details als doorkijkjes maakten deze items uiterst draagbaar. Het zwart-wit ging vervolgens over in stoffen met gekleurde prints, met een paar opvallende jurkjes in lekker contrasterende stoffen uitgevoerd. De wereld upside down liep als een rode draad dor de collectie. mooi was het hemdjurkje van de foto, dat van 2 kanten te dragen is. Een andere upside downer kwam voorbij in de vorm van een omgekeerde oversized jeans waarvan een knalrood jasje was gemaakt. En ook Pipi Langkous, het meisje dat de wereld op zijn kop zette, had Antoine bedacht met een overslagschortje, uitgevoerd in 2 typische Antoine-stofjes. Nog meer vormverrassing zat er in het rokje annex broekje met aan elkaar gestikte pijpen en een laag kruis met doorkijkje. Niet handig op de fiets, maar wel o zo spannend!