TOP

Amsterdamse showroom voor Minimum [foto’s]

Het Deense merk Minimum heeft sinds dinsdag 21 januari een showroom in Amsterdam-Noord. Op deze manier komt het label ‘dichter bij haar doel voor landelijke dekking’.

Aan de Hamerstraat 1e is een pand in een oude sigarenfabriek omgetoverd tot een showroom met een oppervlakte van 175m². Het Scandinavische label Minimum heeft er sinds kort zijn intrek genomen. “Bijzonder aan het pand is dat het door het vele glas een goede lichtinval heeft en dat het ondanks de renovatie nog steeds zijn industriële uitstraling behoudt”, vertelt eigenaar Wouter Klein Willink in een persbericht.

Landelijke dekking
Met de showroom hoopt Minimum betere landelijke dekking te krijgen. Volgens brandmanager Cynthia Korthagen, ‘blijft het merk, ondanks de economische tegenwind, investeren in uitbreiding van het label’. Op het moment wordt het merk al verkocht bij WeAreLabels, Number9, FunkieHouse, de Bijenkorf online, FreshCotton, Men at Work, Sissy-Boy en Van Tilburg mode.

Minimum
Minimum werd in 1997 opgericht en was toen nog een kleine winkel in Aarhus in Denemarken. Na twee jaar lanceerde de winkel de eerste collectie die alleen bestemd was voor mannen. In 2007 is daar ook een vrouwenlijn aan toegevoegd. Vandaag de dag produceert Minimum ieder jaar tien collecties waarmee ze de klant ‘stijlvolle en functionele kleding willen aanbieden van goede kwaliteit maar voor een betaalbare prijs’.

Minimum showroom1

Minimum showroom2

Minimum showroom3