TOP

Amsterdam Fashion Week Downtown Programma

Vrijdag 6 juli gaat Amsterdam Fashion Week Downtown, het publieksprogramma van de Amsterdamse modeweek, van start. Negen dagen lang kan het publiek genieten van mode-gerelateerde activiteiten in winkels, galeries, hotels, clubs en openbare ruimten.

Zaterdag 7 juli
Openingsfeest Amsterdam Fashion Week – Don’t tell my Booker – in Club Panama. Met optredens van DJ’s Sister Bliss (helft van het duo Faithless), Nathalie (Eno-C) en andere artiesten belooft dit dé party voor de Nederlandse fashion scene te worden.

7 juli-22 juli
De Britse illustrator Will Broome exposeert zijn artwork voor het eerst op Nederlandse bodem. Will Broome is bekend van de illustraties die hij voor Marc Jacobs en vele andere internationale topdesigners maakt. De expositie is van 7 tot en met 22 juli te bezichtigen bij Gallery LaRaven aan de Herengracht 132.

Maandag 9 en woensdag 11 juli
Aan passanten op De Dam wordt gevraagd zich voor de letters IAMSTERDAM voor het Paleis op De Dam te laten fotograferen en de resultaten van deze street style foto’s via social media te delen. Via de Amsterdam Fashion Week App kan een winnaar worden verkozen.

Dinsdag 10 juli
– Artez Fashion Masters presenteert haar collecties bij Carma Coma. Tijdens dit event wordt de korte film ‘NO SHOW’ van catwalkfotograaf Peter Stigter vertoond. Deze film omvat een compilatie van de afstudeershows met backstage en on stage visuals. 11:00-19:00.

– De eerste modelleninfodag op De Dam. Aspirant modellen kunnen zich inschrijven voor een stichting die hun belangen behartigt en onder begeleiding van een catwalkcoach lopen op de catwalk op De Dam. Ieder uur wordt een model geselecteerd dat toegang krijgt tot Amsterdam Fashion Week

13 juli-15 juli
The Green Collective organiseert een groene expositie van finalisten van The Green Fashion Competition, The Green Design Competition en The Green Architecture Competition. Deze overzichtsexpositie is van vrijdag 13 juli t/m zondag 15 juli te zien bij de Umsjatka Studio’s op de Brouwersgracht 130-134 in Amsterdam.

Shows
Alle catwalkshows van Amsterdam Fashion Week worden op het grote scherm van Escape aan het Rembrandtplein vertoond (met vertraging van ongeveer een uur). Voor het programma kan de App worden gedownload.

App
De App biedt het volledige programma met plattegronden en informatie voorzien van foto’s en videobeelden en kan gratis worden gedownload vanaf 29 juni in de App Store (iOS) of via Google Play Store Android. Via de App kunnen alle shows live worden bekeken.