TOP

Amsterdam Fashion Institute lanceert fashionmagazine Mint

Op 25 juni lanceert het Amsterdam Fashion Institute, tijdens afstudeerevent Fashion Transit 09, het nieuwe magazine Mint. Het concept voor het Nederlandstalige Mint magazine is bedacht, geproduceerd en vormgegeven door een groep van 26 modestudenten.

Mint is van oorsprong een Engelstalig modemagazine dat inspeelt op de persoonlijke relatie die mensen hebben met hun kleding. Mint laat geen trends en rages zien, maar juist achterliggende emoties en herinneringen die zijn verweven in de kleding. Dat is wat de modestudenten voortzetten: Fashion to be felt.

Naast een tijdschrift zal Mint ook een website krijgen met video’s, achtergrondverhalen, interviews, (foto)reportages en een blog. Kortom: een interactief platform voor AMFI-studenten en andere creatievelingen.

Om de lancering van Mint magazine te vieren wordt op 1 juli het event ‘Mint to be felt’ georganiseerd in Pakhuis de Zwijger in Amsterdam. Om 20.00 uur openen de deuren van de Mint-Closet met onder andere Do-It-Yourself fashion, een mode ruilbeurs en allerlei workshops. De Mint Party Party start om 22.30 uur met Dj’s als Dj Isis, Dj Marnix en aroma jockey Dr. Perfume.