TOP

Ami-e-toi showt nieuwe collectie

De zaal zat vol tijdens de modeshow van Ami-e-toi, op donderdagavond 11 juni tijdens de Mode Biënnale in Arnhem. Dezelfde dag opende de eerste winkel van het merk in het centrum van Arnhem.

De collectie van Ami-e-toi is ontworpen door Claes Iversen en wordt gemaakt door de vrouwen van Stichting Mode met een Missie. Deze stichting heeft 6 ateliers in Nederland en biedt vrouwen in een moeilijke periode van hun leven (door bijvoorbeeld psychiatrische problemen, verslaving of dakloosheid), een zinvolle dagbesteding. Vanuit de geachte dat iedereen een tweede kans verdient, is in ieder kledingstuk een tweedehands detail verwerkt. De bedoeling is om het aantal ateliers van Mode met een Missie de komende jaren te verdubbelen. Daarnaast begint het merk een accessoirecollectie vanuit hetzelfde principe, waarvan in de show alvast één item als voorproefje geshowd werd.

De nieuwe Ami-e-toi collectie voor najaar-winter 2009/2010 is sober en chic, met eenvoudige lijnen, soepel vallende stoffen en kleine verborgen details. Vooral de jurkjes met openvallende halslijnen aan de rugzijde vielen in de smaak bij het publiek, net als de bandplooibroeken en lange avondjurken.

De show in de Eusebiuskerk werd druk bezocht. De gemiddelde bezoeker was een shawl-dragende vrouw tussen 40 en 50 jaar, die vaak al een aantal plastic tasjes met aankopen aan de arm had hangen. Het doel van de Arnhem Mode Biënnale, mode toegankelijk maken voor een breed publiek, leek bij deze show in elk geval geslaagd. Dezelfde middag opende de eerste winkel van het merk in de Weverstraat, waar na de show nog tot half elf geshopt kon worden.