TOP

ABN-Amro: 7 tips voor succes

ABN-AMRO bracht dit voorjaar de verschillende aspecten in kaart die de prestaties van bedrijven in de mode- en woonbranche sterk beïnvloeden. Daaruit rolden 7 tips om de prestaties van je bedrijf (mode- en woonwinkels) te vergroten.

1.Probeer je persoonlijke kwaliteiten en de kwaliteiten van je onderneming uit te buiten, zodat je je winkel als merk neerzet en de verkoop bijna als vanzelf zal lopen.

2.Vang minder sterke kanten van je onderneming op door uitbesteding en zet een specialist in op bijvoorbeeld het ontwikkelen van een webwinkel, of reclamefolder.

3.Je kunt het niet op alle terreinen van je concurrent winnen. Maak daarom keuzes als je besluit de concurrentie aan te gaan: ga je voor de beste kwaliteit, het breedste assortiment of de unieke beleving?

4.Durf risico’s te nemen en ga geen moeilijk beslissingen uit de weg. Investeer dus tijdig of neem op tijd een ingrijpende beslissing over merkenpakket of personeel.

5.Formuleer een doel en plan daarop je strategie. Pas als je je (middel-)lange termijnvisie op orde hebt, vergroot je de kans dat je de juiste beslissingen maakt om je doel te bereiken.

6.Geef je medewerkers veel aandacht en verantwoordelijkheid om je medewerkers betrokken bij je onderneming te maken. Medewerkertevredenheid leidt tot klanttevredenheid en dat is onmisbaar voor een rendabele onderneming.

7.Streef naar authenticiteit, want dat is niet te kopiëren. Ook verspil je geen energie aan het je anders voordoen dan je bent. Bovendien weet de klant waar hij met jou aan toe is.

Tot slot: er bestaat geen recept voor succes, schrijven de onderzoekers in hun rapport ‘Succes ontrafeld’, maart 2009, maar stellen zij: “De wetenschap dat meerdere wegen naar Rome leiden, biedt volop uitdagingen.”

Download hier het rapport

 R_Mitex[1].pdf