TOP

Amazon breekt record, ontslagaanvragen zijn verdubbeld en Vero Moda lanceert muziek

Tijdens Black Friday en Cyber Monday heeft Amazon verkooprecords verbroken, uitkeringsinstantie UWV meldt dat het aantal ontslagaanvragen in oktober is verdubbeld vergeleken met 2019 en voor Bob Ross-fans is er nu een blazer met een van zijn iconische landschappen te koop. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van 2 december.

Ontslagaanvragen verdubbeld in oktober

Het aantal ontslagaanvragen is in oktober meer dan verdubbeld ten opzichte van dezelfde maand in 2019. Dat bevestigt uitkeringsinstantie UWV, aldus Nu.nl In oktober vroegen werkgevers voor ruim 4.600 mensen gedwongen ontslag aan. In september kreeg het UWV 2.100 ontslagaanvragen binnen. De toename is te verklaren door het aflopen van het tweede steunpakket van het kabinet. Volgens het UWV maken veel werkgevers daardoor nu de balans op en bedenken ze of ze het nog even kunnen volhouden, of dat ze toch over moeten op ontslag. Gemiddeld worden er per bedrijf twee tot drie werknemers ontslagen. Het grootste aantal ontslagen valt in de horeca, met bijna 11 procent van het totaal. Ook in de detailhandel (9 procent) worden veel mensen ontslagen. Waarschijnlijk is het werkelijke aantal ontslagen nog groter omdat werkgevers niet altijd een ontslagaanvraag hoeven in te dienen bij het UWV.

Amazon breekt record

De onafhankelijke verkooppartners van Amazon hebben volgens de online speler records gebroken tijdens Black Friday en Cyber Monday. Samen realiseerden ze een omzet van 4,8 miljard dollar, dat is bijna vier miljard euro. Dit is een stijging van zestig procent ten opzichte van 2019. Amazon spreekt van het grootste ‘holiday shopping season’ in zijn geschiedenis, al noemt het bedrijf geen precieze cijfers, aldus Retailtrends. Door de coronacrisis deden meer consumenten hun feestaankopen online. Daarnaast werden de cadeautjes dit jaar vroeger ingeslagen, mede door de toegenomen populariteit van Black Friday en Cyber Monday. Door de pandemie stelde Amazon het eigen koopfestijn Prime Day uit van halverwege juli naar oktober. Volgens Amazon behaalden meer dan 71 duizend kleine en middelgrote bedrijven van over de hele wereld tot nu toe samen een omzet van ruim honderdduizend dollar sinds de start van het feestseizoen.

Opposuits ontwerpt Bob Ross-blazer

Het Nederlandse kledingmerk OppoSuits heeft in samenwerking met het bedrijf dat de Amerikaanse kunstenaar Bob Ross vertegenwoordigt een blazer gelanceerd. Ross werd bekend in de jaren tachtig en negentig door zijn televisieoprogramma The Joy of Painting , waar hij op geheel eigen wijze schilderijen maakte. De show was vanaf 1982 31 seizoenen te zien. De blazer laat een van de vele iconische werken van de schilder zien, bij aankoop krijgt de consument een metalen Bob Ross-pin met daarop een beeltenis van de schilder en zijn kenmerkende kapsel.

Vero Moda lanceert muziek

Bestsellers modelabel Vero Moda heeft een nummer op de streamingdienst Spotify en op Youtube uitgebracht. Marketingmanager Sean Tindale: ‘’Wij geloven dat alle vrouwen de mogelijkheid hebben om hun dromen waar te maken, onzekerheden te accepteren en het onrealistische ideaalbeeld los te laten waar de samenleving al jaren om vraagt’’. In het persbericht laat Vero Moda weten dat het met dit nummer – getiteld What is perfect? – aan vrouwen vraagt om zichzelf te zijn en te stoppen met andere mensen te laten bepalen wat perfect is, omdat dit voor elke vrouw uniek is. Er is niet bekendgemaakt wie de zangeres is van het nummer en het Deense model Mathilde Brandi speelt de hoofdrol in de videoclip.

Foto: Vero Moda herfst/wintercollectie 2020