TOP

All4Kidzz.nl kijkt terug op een week pop-up store

Pop-up stores duiken steeds vaker op in het straatbeeld. Niet zelden als 'stenen' verkoopmoment van een webwinkel. Zwanette Oost van All4Kidzz.nl runde een week lang een winkel in de Hattemse Kerkstraat. Hoe beviel dat?

Klanten van All4kidzz.nl konden tot en met 14 april 2012 hun webwinkel live bezoeken in een tijdelijke winkel aan de Kerkstraat 42 in Hattem. Voor webwinkelier Zwanette Oost ging het vooral om meer naamsbekendheid. “Er zijn veel webwinkels in kinderkleding en er komen steeds meer bij. Daarom ben ik op zoek gegaan naar andere mogelijkheden om mijn webshop te promoten. Al surfend op internet kwam ik Zazone tegen met de mogelijkheid om een winkel voor een week te huren. Er was keuze uit diverse locaties. Gezien de reistijd waren Zwolle of Hattem voor mij een optie. In overleg met Joke van Zazone.nl heb ik voor het pand in Hattem gekozen.”

Strategische inrichting
Oost koos voor een strategisch inrichting van haar tijdelijke pand. Het ene deel richtte ze in met opruiming en uitverkoop. Het andere was voor de nieuwe zomercollectie van Another World, UBS.2 en 3Pommes bestemd. “De hele week heb ik erg leuke reacties ontvangen. Mensen die eerst op de site hadden gekeken, in de winkel kwamen en al precies wisten wat ze wilden, maar ook andersom: eerst in de winkel kwamen kijken en ‘s avonds thuis via internet bestelden.”

Echte winkel
Oost, die ook thuisparty’s geeft in het Noorden van het land en af en toe op beurzen als een ladyfair of familyfair staat, heeft nog geen trek in een permanente stenen winkel. “Na jaren in de horeca en recreatie te hebben gewerkt wil ik voorlopig meer thuis zijn bij de kinderen, dus het plan voor een stenen winkel wacht, totdat mijn jongste zoon naar het voortgezet onderwijs gaat.”

“Een pop-up store is zeker voor herhaling vatbaar”, vindt Oost. “Op de terugweg heb ik al even in Zwolle gekeken. Echter het pand in Hattem heeft het voordeel dat het groot is, met een paskamer, toonbank en grote planken aan de muur. Dus ik weet nog niet waar mijn volgende pop-up store zal verschijnen.”

Sociale media
Oost gelooft in de werking van sociale netwerken. “Net als nu zal ik een volgende pop-up store weer via mijn webshop en mijn social media accounts bekend maken. Ook Zazone is erg actief via social media. Toch heb ik ditmaal ook geadverteerd in het regionale krantje.”

http://all4kidzz.hyves.nl/

https://www.facebook.com/#!/pages/All4Kidzz/230203503663209

https://twitter.com/#!/All4Kidzz