TOP

Aktiesport opent shop-in-shops bij Scapino

Sportretailer Aktiesport opent shop-in-shops in de filialen van schoenenketen Scapino. Dat heeft Macintosh Retail Group, het moederbedrijf van Scapino, bekendgemaakt.

Door middel van deze shop-in-shops wil Macintosh de Scapino-winkels aantrekkelijker maken voor consumenten. En dat moet leiden tot “een rendabelere invulling van beschikbare winkelruimte”.

De eerste Aktiesport-shop-in-shops worden in mei geopend. Daarna zal er een verdere uitrol plaatsvinden naar een groter aantal Scapino-winkels, met de intentie om eind 2013 klaar te zijn.

Cross channel
Macintosh meldt dat de samenwerking met Aktiesport “volledig cross channel zal worden ingevuld”. In de fysieke winkels zal er in de shop-in-shops een ‘best of the best’-assortiment van sportmerken worden aangeboden. Online zal via touchscreens een zeer uitgebreide collectie beschikbaar zijn.

Veranderend aankoopgedrag
Macintosh Retail Group heeft vorig jaar het veranderende aankoopgedrag van consumenten bij Scapino onderzocht. De twee belangrijkste conclusies uit het onderzoek waren:

1. Door het stijgende aandeel van online verkopen daalt de ‘natuurlijke’ traffic naar de fysieke winkels. Naast de mogelijkheid om online bestellingen af te halen in de winkels (meer dan 30% van de online orders ondertussen) vergt het nieuwe ideeën en impulsen om de attractiviteit van de winkels te verhogen.

2. De consument informeert zich steeds meer op voorhand online om vervolgens in de winkel efficiënter een keuze te kunnen maken. Nieuwe compactere en duidelijkere goederenpresentaties in de winkels sluiten hier goed op aan. Hierdoor ontstaan er vrijkomende m² die op complementaire en vernieuwende wijze kunnen worden ingevuld.

Marktleider
Aktiesport is marktleider in het prijsgerichte sportmerken segment. De keten is eigendom van Unlimited Sport Group (USG) en heeft ongeveer 150 winkels in Nederland. Scapino is in Nederland verreweg de grootste aanbieder van schoenen, mode, sport- en vrijetijdsartikelen voor het hele gezin. Deze discount-formule van Macintosh Retail Group heeft 211 filialen in Nederland en 29 winkels in België.