TOP

Perry Sport en Aktiesport leveren dit jaar nog niks op

De resultaten van Perry Sport en Aktiesport zijn nog niet positief voor JD Sports, dat de twee ketens in maart overnam.

De sportketens Perry Sport en Aktiesport zullen dit jaar nog geen positieve bijdrage leveren aan JD Sports. Dit blijkt uit het halfjaarverslag van het moederbedrijf JD Sports dat afgelopen dinsdag is gepubliceerd. 

De ketens hebben als gevolg van het faillissement allebei te maken met voorraad- en leveringsproblemen, meldt Retailnews.nl. JD Sports doet zijn best de huidige situatie van Perry Sport en Aktiesport te stabiliseren. Zo krijgt onder andere de flagshipstore van Perry Sport aan de Amsterdamse Kalverstraat een opfrisbeurt. 

Dit voorjaar nam JD Sports Perry Sport en Aktiesport over uit de failliete boedel van Unlimited Sports Group (USG). Hiervoor heeft JD Sports toen 26,5 miljoen euro betaald. Perry Sport en Aktiesport hielden na de overname van JD Sports allebei zo’n 30 winkels over waarbij een aantal vestigingen is doorgegaan onder de JD-formule. 1500 van de 2500 medewerkers van Perry Sport en Aktiesport zijn na de doorstart niet opnieuw in dienst genomen.

De omzet van JD Sports is het afgelopen half jaar met 20 procent gestegen naar 970 miljoen pond. Dat is omgerekend 1,1 miljard euro. In de eerste helft van 2015 bedroeg de omzet nog 810 miljoen pond. De winst is bijna verdubbeld, omgerekend zo’n 70,7 miljoen euro.