TOP

Opvolger van Belgische Scapino failliet

Schoenen- en kledingketen The Fashion Market, de voormalige Belgiche tak van Scapino die in handen was het Nederlandse DFM Participaties, is failliet verklaard door de rechtbank.

Een flinke schuld bij de fiscus is de oorzaak van het faillissement bij The Fashion Market, de Belgische voortzetting van Scapino. Er was een schuldenlast van minimaal 3 miljoen euro. De schulden zitten vooral bij de fiscus en eigenaren van de gehuurde winkelpanden, aldus de Gazet van Antwerpen.

Tegen de Gazet van Antwerpen zegt voorlopig bewindvoerder en net aangesteld curator Yves Teughels: “Bijna alle huurcontracten waren al verbroken. De winkels gaan dicht en het personeel wordt ontslagen. De inboedel wordt verkocht. We hopen dat voor het einde van de maand afgerond te hebben.”

In totaal raken 100 werknemers hun baan kwijt. Zo’n 40 werknemers zouden de afgelopen maanden al zijn vertrokken bij het bedrijf.

Het Nederlandse DFM Participaties BV kocht in augustus 2014 Scapino België van Macintosh Retail Group. Het bedrijf wilde toen de 24 winkels ombouwen naar een nieuwe discountformule genaamd The Fashion Market, betaalbare kleding, schoenen en accessoires voor het hele gezin.