TOP

Adidas niet meer op Marktplaats

Adidas en Reebok gaan de verkoop van hun producten via Marktplaats, eBay of Amazon verbieden. De Adidas Group wil hiermee de merkperceptie op peil houden.

De Adidas Group heeft zijn klanten onlangs op de hoogte gesteld van de nieuwe e-commerce regels per 1 januari 2013 voor de merken Adidas en Reebok. De handelsbeperkingen gelden in eerste instantie voor Europa.

Geautoriseerde kanalen 

De beperking is gericht op handelaren en winkeliers, die de merken alleen nog via geautoriseerde dealerkanalen mogen verkopen. Op deze manier kan Adidas bepalen hoe de (web)winkel er uitziet, welke producten er liggen en tegen welke prijs. Winkeliers mogen hun producten dan niet langere via marktplaats-sites verkopen.

Imagoschade

Momenteel kunnen winkeliers en handelaren nieuwe artikelen van Adidas en Reebok bijvoorbeeld nog op Marktplaats aanbieden tegen zelf te bepalen prijzen. Volgens het bedrijf is dat schadelijk voor het imago van de merken. Of het bedrijf ook de handel van particulieren in tweedehands artikelen op marktplaatsen wil tegengaan is niet duidelijk.