TOP

Adidas lanceert de lichtste basketbalschoen

Adidas onthulde onlangs de lichtste schoen in basketballand: de nieuwe adiZero Crazy Light. Met een gewicht van slechts 278 gram is deze schoen meer dan 15 procent lichter dan de naaste concurrent.

“Geen enkele andere basketbalschoen kan zich meten met de nieuwe adiZero Crazy Light. Het is een schoen die voor een revolutie binnen het basketbal zal zorgen”, zegt Lawrence Norman, Vice President van Global Basketbal Adidas. “Dit ultra lichtgewicht ontwerp is gebouwd voor spelers die sneller en hoger willen springen en daarnaast beter willen presteren op de baan.”

Lichtgewicht

Het duurde meer dan twee jaar om de adiZero Crazy Light te ontwikkelen binnen de Adidas muren. Met de blote voet als basis zorgden de ontwerpers ervoor dat elke centimeter van de nieuwe basketbalschoen een vitale performance functie zou krijgen. Alleen lichtgewicht, zeer flexibele en duurzame materialen werden geselecteerd om de lichtste schoen in basketballand te produceren.

Dankzij de nieuwe basketbalschoenen brengt Adidas nu de drie lichtste schoenen in drie verschillende sportsegmenten (football – adiZero 5-Star cleat en voetbal -F50 adiZero cleat) op de markt.