TOP

Beleving centraal in nieuwe H&M, Ziengs opent winkels, New Zealand Auckland breidt uit

In de nieuwe winkel van H&M staat beleving centraal, schoenenketen Ziengs opent winkels en New Zealand Auckland breidt uit. En: helpt gratis parkeren de winkelier? Dat en meer lees je in het nieuwsoverzicht van 11 maart.

Volop beleving in nieuwe H&M op de Dam

‘Instagrammable’ hoekjes, selfie spots, een uitgebreide beautyafdeling, een lounge area, photobooth en een game corner voor een pauze tussen het winkelen door. De vernieuwde H&M winkel op de Dam in Amsterdam biedt volop beleving aan zijn klanten, zo staat in een persbericht. Verder zijn er hier straks geregeld verrassende activiteiten zoals een optreden van een singer-songwriter, of een beauty clinic van een make-upartiest. H&M wil hier de klant verrassen inspireren en verrassen, zegt Susan Krau, country manager van H&M Nederland. Dat komt ook terug in het betaalproces, dat kan in namelijk ook in de paskamer. En net zoals in alle andere H&M-winkels in Nederland is het hier voor H&M Members ook mogelijk om aankopen later af te rekenen met de optie ‘Betaal Later’ via Klarna. De opening is op zaterdag 21 maart. 

New Zealand Auckland breidt uit

Het mannenmodemerk New Zealand Auckland breidt uit, zo staat in een persbericht. In de aankomende maanden worden er nieuwe winkels geopend in Alkmaar, Leiden, Bergen, Middelburg en in het nieuwe winkelcentrum Mall of The Netherlands in Leidsenhage. Ook komt er een winkel in het Belgische Leuven en in de Spaanse stad Barcelona. NZA telt al ruim 30 sfeervolle winkels en heeft circa 500 dealers in Europa. Verder heeft het label sinds 1 maart jongstleden een nieuw hoofdkantoor aan de Toetsenbordweg in Amsterdam. In het bijna 1.100 vierkante meter tellende pand worden de directie, styling, verkoop en organisatie gehuisvest. Voorraadbeheer en de afdeling winkelinrichting worden elders in Nederland ondergebracht. NZA was voorheen ruim 10 jaar gevestigd in het World Fashion Centre te Amsterdam.

Ziengs opent drie nieuwe winkels

Ziengs Schoenen breidt uit met drie nieuwe winkels: twee Ziengs-filialen en een Tamaris store. Dat meldt Schoenvisie. Donderdag 12 maart openen er twee nieuwe filialen in Apeldoorn en Harderwijk. De schoenenketen heeft in Apeldoorn en Harderwijk al vestigingen, maar verhuist naar een andere plaats. De nieuwe locaties stralen volgens het bedrijf beter uit waar Ziengs voor staat en moeten bijdragen aan een ‘betere klantbeleving’. Ziengs heeft nog een tweede winkel in Apeldoorn (Hoofdstraat 149), die definitief zal sluiten op 23 mei. De derde winkelopening betreft die van de nieuwe Tamaris store in winkelcentrum Alexandrium in Rotterdam; dat gebeurt aanstaande zaterdag.

Is de winkelier geholpen met gratis parkeren?

Gratis parkeren in de stad, helpt dat de winkelier nu wel of niet? Niet, stelt Giuliano Mingardo, onderzoeker aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam in een artikel op Retailtrends. Gemeenten lopen parkeerinkomsten mis bij invoering van een blauwe zone en de consument koopt er vervolgens geen extra paar schoenen om, zegt hij. Uit onderzoek van Strabo blijkt daarentegen dat bij de centra waar parkeren geld kost, 39 procent van de bezoekers met de auto komt en dat deze groep goed is voor 55 procent van de winkelomzet. Wanneer parkeren gratis is, komt 53 procent met de auto. En dat is goed voor 75 procent van de omzet. Wat is wijsheid? Wethouder Daan de Kort van gemeente Veldhoven, waar retailers meebetalen aan het plan voor gratis parkeren, zegt: “Al die partijen voor wie het hun boterham is, zijn bereid hieraan een bijdrage te leveren. Daar hecht ik meer waarde aan dan aan een onderzoek uit Rotterdam. Het zijn Veldhovense winkeliers die de Veldhovense situatie kennen en die de Veldhovense consumenten kennen. Daar heb ik alle vertrouwen in.”

Dior lanceert podcastserie

Het Frans luxe modemerk Dior heeft een podcastserie gelanceerd onder de naam ‘Dior Talks’, zo schrijft Knack. De eerste twee afleveringen staan online en gaan over feministische kunst. In de eerste aflevering praat creatief directeur van de vrouwencollectie Maria Grazia Chiuri over haar ideeën. In de daaropvolgende aflevering is de Amerikaanse kunstenares Judy Chicago aan het woord. Zij werkte onlangs nog mee aan een modeshow van Dior. Host van de podcastserie is de Londense schrijfster en curator Katy Hessel.