TOP

Lyle & Scott lanceert vrouwenlijn

Het lifestylelabel Lyle & Scott heeft voor het eerst sinds tien jaar weer een vrouwencollectie op de markt gebracht. De compacte collectie bestaat uit 15 iconische basisstukken in roze, zwart of wit.

Lyle & Scott signaleerde de vraag naar een vrouwenlijn doordat steeds meer vrouwen kleding van de mannenlijn aantrokken. Voor zomer 2020 lanceert het merk daarom de capsulecollectie Elevate. Hoewel deze op de Pitti Uomo in januari al gepresenteerd werd aan het vakpubliek, wil het merk pas naar buiten komen met de beelden sinds het op 2 maart in de winkel ligt.

Functioneel

De vrouwenlijn heeft de functionele stijl waar het merk al 145 jaar bekend om staat en vervaagt de grenzen tussen sport en mode. De vrouwencollectie bestaat uit vijftien items in zwart, wit en roze. De meeste items zijn gemaakt van premium biologisch katoen. Iconische oversized pasvormen worden gemixt met de klassieke snit. De collectie is te koop in de webshop van het merk en via geselecteerde retailers. De prijsrange loopt van €25 voor een cropped T-shirt tot €110 voor een windbreaker.

Polo’s

Lyle & Scott werd in 1874 in Schotland opgericht door William Lyle and Walter Scott. Het merk is vooral bekend van de polo’s en het goudkleurige logo van een arend op de kledingstukken. De focus lag altijd op mannenkleding, maar nu is er voor het eerst in tien jaar weer een vrouwenlijn gemaakt. Het is nog niet bekend of het bij een eenmalige capsulecollectie blijft of dat deze een vervolg krijgt.

Winkels

Lyle & Scott doet het goed in Nederland. Niet alleen met de mannenlijn, maar ook met de collectie voor jongens. De afgelopen twee jaar opende het merk drie winkels in Nederland: in Utrecht, Rotterdam en Amsterdam.