TOP

Obermeyer neemt Kitzberg niet in productie

Het dit seizoen op Kleine Fabriek gelanceerde Duitse kinderkledinglabel Kitzberg gaat niet in productie. Dat heeft producent Obermeyer, bekend van Blueseven, besloten nadat orders op de collectie tegenvielen.

Obermeyer had het merkenportfolio voor levering winter 2011 uitgebreid met het kinderlifestylelabel Kitzberg. Ondanks de overwegend positieve reacties van inkopers op Kitzberg waren de orders niet toereikend om de productie in Oost-Azie kostendekkend te krijgen. Dit liet Obermeyer gister middels een persbericht weten. Volgens Obermeyer was de lancering van Kitzberg een goed idee gezien de positieve reacties op de plannen. Met het oog op de turbulente toeleveringsmarkt echter, waren grotere orders noodzakelijk.

Blueseven

Het bedrijf zal zich weer gaan toeleggen op Blueseven. Het Kitzberg-team dat vorig jaar werd geïnstalleerd gaat zich bezighouden met de collectie van Blueseven. In het afgelopen jaar kreeg dit label al een opfrisbeurt. Zo werd de collectie uitgebreid met een programma voor newborns voor winter 2011. Aan de hand van de tweecijferige groei die werd genoteerd bleek deze uitbreiding van de collectie een schot in de roos.