TOP

Mannenmodetrend winter 2017: sportief vs klassiek

Het is een trend die we al wat langer zien, maar die ook voor de winter 2017 niet gaat verdwijnen: sportieve invloeden gemixt met klassieke mannenmode.

Sportswear en traditionele mannenmode liggen gewoonlijk mijlenver uit elkaar, maar komen steeds dichter naar elkaar toe. Zo toonden Lanvin, Neil Barrett en Tim Coppens outfits in hun modeshows voor herfst/winter 2017-2018 klassieke kledingstukken gecombineerd met sportieve items.

Neil Barrett AW 1718
Neil Barrett AW17-18, foto: Jeroen Snijders

Lanvin AW17-18
Lanvin AW 17-18, foto: Jeroen Snijders

Bodywarmer

Kledingstukken die niet mogen ontbreken in deze look zijn de klassieke wollen jas – recht of oversized van model -, het ‘zip-up’-vest en de sportieve broek met contrasterende strepen aan weerszijden. Ook zien we veel dunnere bodywarmers in combinatie met een formele look. 

Daarnaast komen er steeds meer pakken en nette broeken met sportieve details of gemaakt van comfortabele stoffen. Zo presenteerde Van Gils op Modefabriek afgelopen januari een capsulecollectie in samenwerking met DJ Dannic op de markt, bestaande uit ‘sneaker suits’: nettere broeken en jasjes maar dan gemaakt van sportieve materialen. 

Van gils MF1
Van Gils x DJ Dannic collectie