TOP

Nieuw merk: N’Mour [interview]*

Met het concept van N’Mour kun je met één kledingstuk meerdere looks creëren door het toevoegen van accessoires. In juli werd het gelanceerd via de eigen webshop en een tiental winkels heeft het al ingekocht, vertelt oprichter Shaneka Neymour.

Wat houdt het concept precies in?

Shaneka Neymour, oprichter en ontwerper van N’Mour: “Mijn eerste collectie Feather & Spikes bestaat uit drie tops en twee jurkjes in het zwart. Deze basics personaliseer je vervolgens met steentjes, studs, spikes en tien grotere handgemaakte schouderaccessoires met bijvoorbeeld veren of kettingen, die heel makkelijk zijn aan te brengen met een kliksysteem.”

Koopt de consument alles los?

“Bij aankoop van een top of jurk krijg je altijd een set stenen in een kleur naar keuze. Maar het blijft dan wel een basic omdat dit accessoire redelijk klein is. Je kunt er een groter accessoire, zoals veren of een ketting, bij kopen. De prijzen voor de kleding lopen van €59 voor een tanktop tot €159 voor een langere jurk met driekwart mouwen. De accessoires hebben prijzen van €24 voor een set stenen tot €89 voor extravagantere veren.”

NMour 2 

Wat verkoopt het beste?

“We krijgen veel positieve reacties. Ik verkoop meer tops dan jurken en ik verbaas me er over dat vrouwen wel vaak voor de veren epauletten gaan. Ik dacht zelf dat vrouwen in Nederland meer voor rustig zouden kiezen, maar ze willen blijkbaar toch wel opvallen. Of ze kiezen voor stoer en bestellen de epauletten met spikes. Die verkopen we ook goed.”

Winkeliers kunnen het ook inkopen?

“Over een maand ligt de collectie voor het eerst bij een tiental winkels in Nederland. We zijn ook met een agent in Italië begonnen, die een internationale klantenkring heeft. Daardoor is N’Mour straks ook te koop in onder andere Azië en Oost-Europa. We hebben drie inkooppakketten voor winkeliers. Uiteraard kan alles later uit voorraad bijbesteld en aangevuld worden.”

NMour 4NMour 3NMour 5 

Wat heb je voor ogen qua groei?

“Het liefst zou ik eind dit jaar vijftig verkooppunten hebben, inclusief het buitenland. De collectie Feathers & Spikes loopt gewoon door, daarnaast ben ik met een nieuwe collectie bezig voor de zomer. Dat wordt casual daywear onder de naam De Jour. Dat krijgt een relaxter silhouet, met meer kleur. De accessoires zullen minder extravagant zijn, aangezien het voor overdag is. Minder veren, meer kralen of kettinkjes. En er komt een tasje aan in hetzelfde concept, maar daar wil ik nog niet te veel over zeggen. We gaan alles in januari op de beurs presenteren.”