TOP

Rodrigo Otazu failliet?

Meldde RTL Boulevard vorige week nog dat Otazu failliet zou zijn, volgens het bedrijf zelf is het merk springlevend en gaat het slechts om een reorganisatie. Is Rodrigo Otazu platzak of toch niet?

Op 28 januari kregen de vijf overgebleven werknemers van Otazu het slechte nieuws dat ze niet meer naar hun werk hoefden te komen, zo liet RTL weten. Nu zouden zij nog wachten op zes maanden salaris. Het bedrijf telde ooit vijftien werknemers, dat aantal werd uitgedund naar vijf. Een bron vertelde: “”Alleen spelen met kraaltjes kon hij goed. Toen Rodrigo zich met de bedrijfsvoering ging bemoeien, duwde hij het bedrijf de afgrond in.”

De website van Otazu is momenteel buiten gebruik. Er wordt echter wel melding gemaakt van de nieuwe versie, die binnenkort online zou gaan. Dat die daadwerkelijk online zal gaan bevestigt het bedrijf zelf in ieder geval wel…

Uit een verklaring van het bedrijf blijkt dat het om een reorganisatie gaat, die volgde op ‘mismanagement van de vorige directie’. In verband met de reorganisatie heeft het bedrijf een aantal activiteiten afgestoten. Die bedrijfjes zijn overgenomen door een nieuwe eigenaar, die ook alle verplichtingen heeft overgenomen. Otazu richt zich nu alleen nog op design.

Rodrigo Otazu zelf vindt het belachelijk om te stellen dat hij failliet zou zijn. “Er staan juist hele grote dingen te gebeuren. Het gaat hartstikke goed,” vertelt hij aan de Telegraaf. Hij laat weten dat het in verschillende media genoemde faillissement twee zusterbedrijven betreft. “Dat was nodig en is volledig te wijten aan slecht management. Nu ik in New York woon heb ik een goede basis waar ik me internationaal kan ontwikkelen. Het gaat juist erg goed met mijn bedrijf. Sterker nog, er staan twee hele grote dingen te gebeuren tijdens de New York Fashion Week in september,” aldus Otazu. “Dit soort verhalen worden de wereld in gebracht als het je voor de wind gaat. Het hoort er blijkbaar bij.”

Wij wachten in spanning af hoe het afloopt met het bedrijfje van de sieradenkoning…