TOP

Josh Veldhuizen in juridisch conflict met Glamorous Fashion

Eigenaar van modelijn Josh V en modemeisje met een missie Josh Veldhuizen is in een juridisch gevecht met kledingproducent Glamorous Fashion BV. Veldhuizen zegt nog een half miljoen euro van het bedrijf te krijgen.

Tegen the post online zegt Josh Veldhuizen nog een half miljoen euro aan achtergestelde inkomsten tegoed te hebben. Veldhuizen heeft samen met de belastingdienst een claim neergelegd, nadat Glamorous Fashion BV afgelopen week faillissement aanvroeg.

Beslaglegging
De ondernemer zegt drie collecties gemaakt te hebben, maar nooit inzage gehad te hebben in de verkopen, zelfs niet na uitdrukkelijk verzoek. De belastingdienst wilde al beslag leggen op de vennootschap, maar dat was niet mogelijk omdat Veldhuizen dit al had laten doen. “De fiscus had toestemming van mij nodig om steunvorderaar te zijn in het faillissement”, vertelt ze aan the post online.

Glamorous Fashion wijst claim af
De kledingproducent wijst de claim van Veldhuizen af en geeft aan juist nog geld van Josh V. tegoed te hebben. Zo zou ze een overeenkomst niet zijn nagekomen en nog 100.000 euro moeten betalen wegens contractbreuk. Ze zou ook zonder overleg een schoenenlijn hebben besteld. Veldhuizen geeft daarop als reactie dat dat leugens zijn.

Recht op geld
De ondernemer heeft inmiddels een detailleerde lijst met verkochte kleding aan de curator overhandigd. Vorig jaar startte ze al een bodemprocedure en wacht nu op verslag van de wettelijke boedelverdeler om na te gaan wat er nog te vorderen is. De advocaat van Glamorous Fashion BV Keith Cheng erkent dat Veldhuizen recht heeft op geld, maar dat het bedrag niet opweegt tegen de afkoop van het verbreken van het contract en de uitgaven aan de schoenenlijn.