TOP

3x labels to watch: Street X Active

Tijdens de afgelopen beurzen vielen de nodige street- en activewearmerken op. Dit keer: de kleurrijke athleisurecollectie van Desigual, de coole western veterboots van Unmarked en de Turkse denimlijn Blue Matters.

Unmarked

Stoere outdoorschoenen- en laarzen zagen we dit beursseizoen overal. Outdoor is dan ook een van de meest dominante thema’s voor het najaar van 2017. Verrassend interessante blikvangers in dit veelzijdige aanbod waren de veterboots met opvallend gekleurde westernstiksels van het Mexicaanse schoenmodelabel Unmarked. Sinds 2011 maakt dit bedrijf de handgemaakte schoenen die geïnspireerd zijn op de Mexicaanse tradities en ambachtelijke – goodyearwelt – technieken. Voor wie op zoek is naar unieke items: Unmarked is vooralsnog niet in Nederland verkrijgbaar.

Meer info: Claribel@unmarked.mx

Unmarked 2

unmarked 3

Unmarked

Desigual Sports

Desigual is befaamd om de kleurrijke collecties, maar dat het Spaanse label ook een uitgebreide sportlijn heeft, is minder bekend. Tijdens de sportbeurs Ispo in München viel dit aanbod op door de goed uitgewerkte combinatie van fashion en functionaliteit. Zo biedt Desigual onder andere reversible hardloopjasjes van ademende, lichtgewicht, water- en windafstotende stof. Voorzien van andere slimmigheden als verborgen zakjes en reflecterende prints. Tassen, sneakers en sportbeha’s maken de collectie – bestaande uit basis én meer modische producten – compleet.

Meer info: ta.wiesent@desigual.com 

Desigual athleisure

Desigual 4

Desigual 3

Blue Matters

Tijdens Seek in Berlijn viel de, met denim tafelaccessoires gedekte, eettafel op de stand van Blue Matters op. Maar wie verder keek, zag ook een even creatieve denimgerelateerde kledinglijn. Het Turkse merk combineert graag het denimambacht met innovatieve ontwerpen. Het merk kan, wat kennis betreft, bogen op jarenlange ervaring met denimproductie. Raw denim en kwalitatief leer zijn de belangrijkste bestanddelen van deze kleding- en accessoirecollectie. De eigenaren van Blue Matters runnen daarnaast een Blue Matters-conceptstore in Istanbul.

Meer info: info@bluematters.biz

Blue Matters 1

Blue Matters 2

Blue Matters 3