TOP

2008 beste jaar voor Modint

Modint-voorzitter Alphons Schouten blikte tijdens het jaarevenement, vorige week donderdag in Groenekan, terug op het beste jaar ooit waarin het nettoresultaat met 50 procent steeg. Om de economische recessie het hoofd te bieden, ligt de focus dit jaar op creativiteit en innovatie.

De winst bedroeg ongeveer 16 procent van de omzet, waardoor de verhouding ten opzichte van 2007 verbeterd werd met eveneens bijna 50 procent. Het creditmanagmentbedrijf van Modint leverde de grootste bijdrage aan de omzet van Modint BV waarbij het aantal buitenlandse incasso’s hoger was dan het Nederlandse aandeel.

Voor 2009 wijst Modint-voorzitter Alphons Schouten op de gevolgen èn kansen van de economische crisis: “Onze economie gaat door een diep dal. De hoop is gevestigd op een beginnend herstel aan het einde van 2009, maar gevreesd moet worden dat we voorlopig nog niet uit de problemen zijn. De risicomijdende houding van banken en kredietverzekeraars helpt zeker niet bij het vlottrekken van onze economie. Daarnaast worden ondernemers geconfronteerd met allerlei heffingen van grote retailondernemingen, waarbij de creativiteit geen grenzen kent. Het enerzijds afwentelen van eigen problemen op leveranciers staat haaks op de ketensamenwerking die diezelfde ondernemingen doorgaans bepleiten. Creativiteit kan beter worden gebruikt ter versterking van het ondernemerschap en van de samenwerking in de textiel-, tapijt en kledingketen. De sector wordt veel sterker als we creativiteit verbinden met innovatie in de vorm van vezels, materialen, productietechnieken en duurzaamheid. Deze koppeling moet uiteindelijk leiden tot interessante en kansrijke product- en marktcombinaties. Op die manier kunnen we problemen beter het hoofd bieden en de toekomst van onze sector veiligstellen.”

Lees meer over het jaarrapport van Modint in de eerstvolgende Textilia.