TOP

10.000 euro voor de winnaar van de C&A designwedstrijd

Opnieuw een keten die een competitie in het leven roept: C&A organiseert de 'Reimagine' designwedstrijd. Acht aanstormende designers moeten met alledaagse voorwerpen zoals lepels, vorken en schotels een modeontwerp creëren. Ontwerpster Pauline van Dongen vertegenwoordigd Nederland.

De wedstrijd start op 24 januari in acht geselecteerde C&A-winkels in Europa en kan worden gevolgd op facebook.com/ca en twitter via #reimagine. Vervolgens wordt de winnaar begin april aangewezen door een jury bestaande uit de Brand & Marketing Director van C&A Europa, Eva Ziegler, en mode- en winkeldesigners van C&A (die samen 50% van de stemmen hebben). De overige 50% wordt op basis van een stemming op Facebook door consumenten bepaald. C&A reikt een prijs uit van 10.000 euro om jonge modeontwerpers te ondersteunen; de winnaar mag bepalen naar welk project, instelling of persoon deze donatie gaat.

Pauline van Dongen
Pauline van Dongen vertegenwoordigt Nederland in deze internationale competitie. Van Dongen is in 1986 in Amsterdam geboren en studeerde aan de Kunstacademie in Arnhem. In 2010 riep zij haar eigen label “Pauline van Dongen” in het leven. Haar motto luidt: “Innovatie is de enige manier om vooruitgang te boeken”.  De modeontwerpster combineert in haar ontwerpen traditioneel handwerk met innovatieve technologieën en nieuw materiaal.

Bekend van 3-D schoen
In 2010 ontwikkelde Pauline van Dongen in samenwerking met Freedom Of Creation de eerste driedimensionale geprinte schoen. Dit schoenontwerp vliegt nog steeds de hele wereld over om tentoongesteld te worden. Met haar afstudeercollectie, waarin ze experimenteerde met de afstand tussen lichaam en kledingstuk, won zij de prijs voor Most Creative Collection van Mittelmoda, een prestigieuze modewedstrijd in Italië. Zij ziet zichzelf vooral als onderzoekster in het hele modeontwerpproces. “Ik ben altijd op zoek naar onconventioneel materiaal dat mij inspiratie geeft, dus “Reimagine” van C&A past precies in mijn straatje. Ik ga deze uitdaging graag aan.”

Andere ontwerpers
De competitie bestaat verder uit de volgende designers: Miriam Lehle uit Duitsland, Tom Van Der Borght uit België, Axelle Migé uit Frankrijk, Halina Mro?ek uit Polen, Günseli Türkay uit Turkije, Georgina Santiago uit Spanje en Andreas Eberharter uit Oostenrijk.

Follow Facebook
Tijdens de wedstrijd gebruiken de designers Facebook en andere sociale netwerken en online kanalen zodat het gehele creatieve proces en uiteindelijke resultaat op de voet gevolgd kan worden. Ze brengen hiermee voortdurend verslag uit over hun voortgang en de ontwerpen die zij in hun atelier creëren. Op facebook.com/ca en twitter (#reimagine) is meer informatie te vinden over de designwedstrijd “Reimagine”.