TOP

Zonnebril trends voor 2022: van klein tot groot

Zonnebrillen zijn in 2022 niet meer weg te denken uit het straatbeeld. Of je nou een vintage of een moderne zonnebril draagt. Je moet er eentje op hebben, anders doe je niet meer mee. Daarnaast beschermt het je tegen het gevaar van zonlicht. Door de UV-straling kijk je anders en is je zicht minder scherp en onrustig. Met een zonnebril loop je meer ontspannen en dat gaan ook de voorbijgangers zien! In dit artikel geven we de laatste zonnebril trends voor 2022. Ben jij al helemaal klaar voor de eerste zonnestralen? Ga bijvoorbeeld voor een transparant montuur of laat voorbijgangers zichzelf in de spiegel bekijken.

De cat eye zonnebril is weer helemaal terug

De afgelopen jaren verschijnt deze bril steeds vaker in het straatbeeld: de cat eye zonnebril. Deze bril staat je goed gecombineerd met casual kleding, een vintage outfit of pin-up stijl jurk. De cat eye zonnebril vind je in veel verschillende stijlen en kleuren, maar veelal worden ze gedragen met donkere glazen. Dit type bril was populair in de jaren 50, maar komt helemaal terug. De cat eyes maken je gezicht breder. Ideaal om te dragen als je een langwerpig of ovaal gezicht hebt. De oude look zal veel mensen aanspreken en je ziet er dan niet heel oudbollig uit. Een win-winsituatie dus!

Ga voor een transparant montuur en klein frame

Met een transparant montuur ben jij verzekerd van een goede outfit. De transparantie zorgt ervoor dat je de zonnebril kan dragen bij elke outfit. Super makkelijk toch?! Daarnaast is een klein frame heel erg 2022. Deze zonnebrillen zijn geschikt als je niet in de zon hoeft te rijden of als je geen bescherming nodig hebt aan je ogen. Of ga voor een zonnebril met een vlakke bovenkant. Lekker makkelijk zonder drukke vormen. Dit ziet er ook erg trendy uit!

Pastelkleuren, vierkante glazen en groot

Pastelkleuren duiken overal weer op. Dus verwerk jij deze kleur in je zonnebril? Dan ben je helemaal ready voor 2022. Pastelkleuren zijn goed te combineren met een bloemenjurk of bij een volledig zwarte outfit. Dan valt het lekker op! Ga daarnaast voor vierkante, grote glazen. Veel artiesten zie je deze zonnebril dragen. Het houdt extra zonlicht tegen en is ideaal tijdens het autorijden. Niks is dan irritanter dan de zon volop in je gezicht hebben.

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand

Ooit wel eens spiegelglas gezien? Je kan nu ook een zonnebril kopen met gespiegeld glas. Voorbijgangers kunnen dan zichzelf bekijken in jouw ogen. Klinkt raar, maar het zorgt voor hilarische taferelen op straat. Of ga helemaal out of the box met een ski-zonnebril. Ideaal als je fan bent van wintersport. Deze bril kun je ook gewoon in de winter in Nederland dragen. Niemand die dan raar opkijkt.

Er is dus genoeg keuze aan zonnebrillen. Voor zowel zonnebril heren als zonnebril dames zijn er vele keuzes. Welke keuze maak jij? Zorg er in ieder geval voor dat je deze trends hebt gecheckt. Het zou zonde zijn als jij er in 2022 niet trendy bij loopt!