TOP

Zó organiseer jij een Google Hangout

Shoppable events zijn in opkomst. Wil jij als winkelier niet achterblijven? Organiseer er één met Google Hangout. Textilia legt uit hoe.

Diane von Furstenberg organiseerde 7 oktober 2013 haar eerste shoppable Hangout; een online event waarbij direct kan worden geshopt. Dit deed zij door middel van Google Hangout, een service van Google die het mogelijk maakt om videochatgesprekken te voeren. Ook in Londen en Sydney werden al shoppable events georganiseerd in het theater en op de catwalk. Iets voor jou?

Google Hangout’s

Google lanceerde de functie begin 2012. Gebruikers kunnen zelf een Hangout organiseren of meedoen aan die van een ander. Bovendien worden de beelden online opgeslagen, zodat je het hele gesprek nadien makkelijk kunt delen, bijvoorbeeld op je website. Je kunt er ook voor kiezen de Hangout live uit te zenden via internet. Dit wordt een Hangout on Air genoemd.

Hoe het werkt

Het enige wat je nodig hebt zijn een Google+ account, een webcam en microfoon. Vaak zitten een webcam en microfoon al in je laptop ingebouwd. Je kunt natuurlijk ook je smartphone gebruiken.

1. Log in bij Google+.

2. Zoek eventueel mensen die je wilt uitnodigen voor je Hangout.

3. Schrijf een uitnodiging voor je Hangout. Deze verschijnt tussen de Google+ updates van de genodigden.

4. De Hangout is begonnen!

Liever live in de lucht?

Jouw Hangout meteen live uitzenden?

1. Om een Google Hangout on Air te starten ga je op de startpagina van Google+ naar Videogesprek voor groep starten. Klik dit niet aan. Er verschijnen nu meer opties.

2. Klik op Alles weergeven.

3. Klik op Hangouts on Air.

4. Klik op Een Hangout on Air plannen.

5. Wil je niet zelf een Hangout on Air starten maar alleen meedoen in de Hangout on Air van een ander? Klik dan op één van de live Hangout’s die al op het scherm staan.

Functies

Diane von Furstenberg gebruikte de functie niet alleen om kleding te verkopen, maar ook om haar nieuwe collectie te showen en stylingtips te geven. Bekijk hieronder de Hangout van Diane von Furstenberg.


Ook Google+ heeft meer handige functies.