TOP

Zara opent online shop

Zara opent in het najaar van 2010 een online shop. Dat maakte moederbedrijf Inditex bekend bij de presentatie van de halfjaarcijfers. De cijfers waren overigens positief, met een omzetplus van 7%.

De Spaanse moderetailer Inditex boekte in de eerste helft van het lopende boekjaar (februari tot en met juli 2009) een omzetplus van 7%. Dit komt voor een deel doordat er 166 nieuwe kledingwinkels werden geopend. Met name Azië is een belangrijke groeimarkt. De totale omzet kwam uit op €4,86 miljard. De nettowinst daalde met 8% naar €375 miljoen.

Zara online shop
Daarnaast maakte het bedrijf bekend in het najaar van 2010 een online shop te openen van Zara. In eerste instantie alleen voor de landen Spanje, Frankrijk, Duitsland, Groot-Brittannië, Italië en Portugal, maar de bedoeling is om dat op termijn naar meer landen uit te rollen.

Inditex is het moederbedrijf van de winkelformules Zara, Zara Home, Pull and Bear, Bershka, Massimo Dutti, Stradivarius, Oysho en Uterqüe, met in totaal meer dan 4400 winkels in 73 landen.