TOP

Zara-jurk is de zomerhit van 2019


Het lijkt misschien een eenvoudige zomerjurk met een weinig spannende print, maar misschien was dat juist het geheim van het succes van Zara’s enkellange jurk met polkadots.

Online influencers zoals Zoe Sugg, Lily Pebbles en Hannah Gale droegen de jurk al op hun Instagram accounts. Sterker nog: er is zelfs een Instagram account aan de jurk gewijd, waarop talloze gebruikers hun exemplaar laten zien.

De witte, enkellange jurk met lange mouwen, ronde hals en zwarte stippen lijkt door het weinig opvallende uiterlijk bij bijna elk lichaamstype, elke haarkleur, leeftijd of stijl te passen. De jurk was dan ook in no time uitverkocht en op Instagram werd de jurk in allerlei stijlen – en vaak ook in een compleet andere kleur geverfd – gedeeld.

Zara heeft het succes ook opgemerkt. Inmiddels is er voor de hoogzomercollectie – momenteel alleen nog op de Australische webshop van de Spaanse keten – een zwarte variant met witte stippen uitgebracht voor 99 Australische dollars, omgerekend zo’n 60 euro. Dat is het dubbele van wat de witte variant deze zomer kostte. Deze donkere variant is nog niet uitverkocht.