TOP

Zalando ontvangt kapitaalinjectie van investeerder Kinnevik

Zalando kreeg onlangs opnieuw een flinke kapitaalinjectie van het Zweedse investeringsbedrijf Kinnevik. Vermoedelijk wil de webshop uit Duitsland de Europese uitrol hiermee versnellen.

Uit een melding vanuit de Duitse overheid blijkt dat Kinnevik via een dochterbedrijf weer een zak geld naar Zalando stuurt. Over de omvang van de investering is niets bekend gemaakt, maar het vermoedelijk om een bedrag met minstens zes nullen en mogelijk zeven, zo meldt Emerce.nl. Vermoedelijk wil de investeerder annex uitgever (dagblad Metro) de webshop zo snel mogelijk in de Europese landen uitrollen.

Investering
Rond de jaarwisseling investeerde Kinnveik al zo’n 100 miljoen euro in het investeringshuis van de drie Duitse broers Samwer: Rocket Internet. Behalve Zalando vallen daar ook sites als TopTarif (vergelijker), Panfu (kinderspellen), eDarling en Groupon onder.

Over Zalando
Zalando ging in oktober 2010 met een agressieve marketingstrategie op televisie en internet in Nederland van start. Hoeveel omzet het Duitse bedrijf genereert is onbekend. Naast Duitsland en Nederland is de webshop ook actief in Oostenrijk, Engeland, Frankrijk en Italië.