TOP

Wintertrends 2010 volgens Ciff Kids

De trendshow van de Deense kindermodevakbeurs staat bekend om z'n frisse kijk op kindermodetrends. Neem met Bengels alvast een voorproefje op het nieuwe winterseizoen 2010 met vier thema's.

Thema 1: Working on it
Er is werk aan de winkel: boomhutten bouwen van spullen die je in het bos vindt. Dat vraagt om een positieve instelling, slim omgaan met de dingen die je vindt en het hergebruik van afgedankte spullen. Denim en blauwe tinten staan centraal in dit thema. De combinatiekleuren zijn verschillende bruin- en roodtinten. De houthakkersruit speelt aanvoerder in dit stoere spel. Zelfs wollen dekenjassen zijn geruit.

Thema 2: Animalistic
In een nevelig fantasiebos leven dieren en wezens als elfen lieflijk naast elkaar. De kleding heeft wel iets weg van een dierenkostuum, denk aan oortjes op een capuchon, of dierenogen als print. Je kunt je voorstellen dat zachte, harige materialen als fleece, pluche en briesels een belangrijke rol spelen. De kleuren zijn gebaseerd op de vergrijsde tinten uit het bos en de menselijke huid.

Thema 3: Little Activists
Je zou misschien wel graag terugverlangen naar ‘handgemaakt’ en ‘zelfgebakken’ als je kritisch naar onze manier van leven kijkt. In dit hoopvolle thema zul je daarom kleurrijke handmatige prints vinden. Denk hier aan humoristische tekeningen of symbolen. De juiste snaar raak je met nepbont, corduroy, strepen, breisels, baggy broeken en geruite hemden in je collectie.

Thema 4: Monsters
Denk bij dit thema aan gemaskerde types in donkere kastelen, die je ‘s nachts uit je slaap houden en je hebt de creapy sfeer van dit thema te pakken. In dit mystieke wereldje figureren verder illustere dieren als zwarte katten en raven. De bijbehorende kledingstijlen zijn capes, historische jassen, truien met capuchons, veel zwart en velours met een punky detaillering.