TOP

Winteraccessoiremerk Barts bouwt nieuw hoofdkantoor

Halverwege 2012 zal winteraccessoiremerk Barts verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor aan de Moermanskade in Amsterdam. Het wordt een duurzaam pand waar medewerkers én gasten zich thuis moeten voelen. Oprichter Bart Koene: 'Het gaat om veel meer dan alleen de centen'.

Barts eigenaar en oprichter Bart Koene betrok vijf jaar geleden met zijn werknemers een speciaal voor zijn bedrijf ontworpen pand aan de Danzigerkade in Amsterdam. Het Nederlandse winteraccessoiremerk is echter alweer uit dit pand gegroeid. Begin vorige maand is daarom begonnen met de bouw van nieuw pand van 9000 m2. Volgens Bart Koene moet het een inspirerende, prettige en mooie omgeving worden, waar ook bezoekers en klanten graag komen. Opnieuw werd er gekozen voor een samenwerking met architectenbureau ‘Dedato’, dat als extra design challenge meekreeg een zo duurzaam mogelijk gebouw te ontwerpen.

Duurzaam én sfeervol
Door koude- en warmteopslag wordt straks energie gewonnen uit de aarde en het gebouw verwarmd en gekoeld. De inpandige parkeergarage zal worden uitgerust met elektrische oplaadpunten, maar daarnaast stimuleert Barts het team vooral naar het werk te fietsen. Naast de voor Barts essentiële sfeerelementen als een open haard en espressobar, wordt een grote binnentuin aangelegd. Dat 800m2 grote dakterras laat Bart maken van milieubesparend composiet. Door het hele pand worden licht en uitzicht gevangen in een minimalistisch design van beton, staal en duurzaam hout. Daarnaast streeft Barts ernaar, samen met het Havenbedrijf Amsterdam, zoveel mogelijk containers via het binnenwater en de havens te lossen waardoor het vervoer over de weg beperkt kan worden.

Beleving versus geld

“Natuurlijk kun je vele malen goedkoper elders een logistiek centrum bouwen. Maar nu, en zeker in de toekomst, gaat het om veel meer dan alleen maar centen. Belevenis en ontwikkeling zijn focuspunten. We vestigen ons ook in hartje Amsterdam omdat daar het aanbod van het juiste personeel het grootst is. Medewerkers kunnen dus op de fiets, milieuvriendelijk, naar hun werk komen”, aldus Bart.