TOP

Topvrouwen bij Paul Schulten

Paul Schulten liet zich voor zijn couturecollectie voor najaar/winter 2011-2012 inspireren door sterke vrouwen die aan de top staan in hun vak. Dat resulteerde in een collectie met een slank silhouet, veel donkere kleuren, enorm hoge stilettohakken en zelfs lakleer.

Paul Schulten, die al 10 jaar showt in het Okura Hotel in Amsterdam, was voor deze najaarsshow verhuisd naar de kleine Otter Esperance zaal. Dit zorgde voor een intieme setting. De couturier maakte voor aanvang van de show met trots bekend dat hij door het Okura is gevraagd de uniformen te ontwerpen voor het personeel van het tweesterrenrestaurant Ciel Blue.

Sterke vrouwen 

Het thema van zijn couturecollectie voor najaar/winter 2011-2012 is ‘La belle dame sans merci’ en is geïnspireerd op vrouwen met een sterk karakter, die door hun levenshouding, doorzettingsvermogen en gevoel de absolute top hebben bereikt in hun vak. Belangrijkste voorbeeld is Coco Chanel, maar ook Maria Callas, Marlène Dietrich en Madonna. De kleuren zijn dan ook ingetogen maar geraffineerd, de stoffen zijn qua ‘look’ hard (maar voelen zacht) en het silhouet is streng, maar vrouwelijk en sexy.

Lakleer

Zo zien we getailleerde jasjes met scherpe schouderlijn op slanke pantalons en strakke kokerrokken. Belangrijk zijn de jack-achtige jasjes met geknoopte ceintuur en Chanel-achtige jasjes. Voor de collectie is veel gebruik gemaakt van wollen tweed, leer, brokaat en fluweel. Opvallend is het gebruik van lakleer voor enkele items en de fluwelen legging met kort jasje. Het kleurenpalet is donker met veel zwart, taupe, antraciet, donkeraubergine en donkerbruin, met hier en daar een vleugje rood, cyclaam, turquoise en oker.

 

Foto’s: Jeroen Snijders