TOP

Winstwaarschuwing Esprit, Coach duikt in de rode cijfers en Feraggio lanceert pumps voor grotere maten – ook voor mannen

Het moederbedrijf van tassenlabel Coach ziet de omzet halveren. Verder geeft Esprit een winstwaarschuwing af en introduceert Feraggio pumps voor grotere maten, ook voor mannen. Dit en meer in het nieuwsoverzicht van vrijdag 14 augustus.

Inretail: ‘Economische krimp bezorgt winkelstraat hoofdpijn

Consumenten hebben in het tweede kwartaal 11,8% minder besteed en de economie kromp in zijn geheel met 8,5%. Achter deze gemiddelde percentages schuit veel omzetpijn die ondernemers in de non-food retail ervaren. Zeker in echte koopsteden en in hoofdwinkelstraten met veel mode- en schoenenaanbod wordt de pijn gevoeld. De groei in online verkopen is positief maar compenseert het omzetverlies van maandenlange winkelsluitingen volstrekt niet. Persvoorlichter Paul te Grotenhuis in een persverklaring: “Momenteel zien we de verkopen weer wat aantrekken, maar het voorjaar en zomerseizoen kunnen velen afschrijven. Lokale helden profiteren van een hoge gunfactor en trouwe klanten beloond, maar de omzetten van andere ondernemers lopen minimaal 10 à 20 procent achter en vaak nog vele malen meer. Gevreesd wordt voor de kwartalen die nog komen. Overal wordt ingezet op zoveel mogelijk schade beperken.”

Inretail gaat onder meer in dertien steden samen met het grootwinkelbedrijf en lokaal betrokkenen in gesprek over de vraag wat impulsen aan de binnenstad kan geven. De coronamaatregelen hebben veel effect op winkelgebieden. “Centraal op de agenda staan acties en maatregelen die binnensteden en hun ondernemers ècht perspectief bieden en die zorgen dat de aantrekkingskracht voor bewoners en bezoekers overeind blijft.”

Lees meer over de impact van de coronacrisis op de binnensteden in Textilia 8. Deze verschijnt op 18 augustus.

Moederbedrijf tassenlabel Coach ziet omzet halveren

Door de uitbraak van covid-19 heeft Tapestry Inc, het moederbedrijf van luxetassenlabel Coach, in het vierde kwartaal van het gebroken boekjaar de netto omzet met 52 procent zien dalen vergeleken met dezelfde periode het jaar ervoor. Onder de streep behaalde het bedrijf een omzet van 715 miljoen Amerikaanse dollar. Dat was vorig jaar nog 1,51 miljard dollar. Over het hele boekjaar 2019/2020 bedroeg de omzet 4,96 miljard dollar, een daling van 18 procent ten opzichte van vorig jaar, rapporteerde het bedrijf bij de presentatie van de jaarcijfers.

Winstwaarschuwing Esprit

Esprit verwacht het lopende boekjaar met een recordverlies van 425 miljoen euro af te gaan sluiten. Het Duitse modebedrijf, dat genoteerd staat aan de beurs van Hong Kong, heeft een winstwaarschuwing afgegeven. Volgens Esprit zijn de slechte cijfers een direct gevolg van de coronacrisis waarbij een groot deel van de winkels wereldwijd voor langere tijd gedwongen dicht moesten. Maar het modebedrijf heeft het al langer moeilijk. Esprit draaide vorig jaar ook al een verlies van meer dan 226 miljoen euro.

Feraggio introduceert pumps voor grotere maten, ook voor mannen

Het luxe Nederlandse pumpmerk Feraggio breidt de maatboog uit tot maat 44,5, met creatief directeur Joep Maasdam als gezicht van de campagne, meldt Schoenvisie. Joep Maasdam is twee meter lang, heeft schoenmaat 44,5 en is sinds kort trotse bezitter van een paar Feraggio-pumps in zijn maat. “Onze maatboog liep vroeger vanaf 35 tot en met 42, maar we zagen een toenemende vraag naar grotere modellen”, vertelt hij. “Niet alleen van vrouwen met grote voeten, waarvan er in Nederland flink wat zijn, maar ook van transgender vrouwen, crossdressers, drag queens en ieder ander die zich graag op hakken presenteert. De tagline van Feraggio is ‘for every style and every occasion’. Dan kan je niet om grote maten heen.”

Beeld: Feraggio door Maarten Heuver


Neem een abonnement op Textilia en blijf geïnformeerd

Ook de printedities van Textilia ontvangen? Sluit dan nu een totaal abonnement af. 

Naast 24/7 toegang tot alle exclusieve content op de website en het archief, krijg je dan ook het prachtige magazine thuisbezorgd met elk seizoen de allernieuwste kleurkaarten. Daarnaast profiteer je als abonnee van mooie kortingen op trainingen, webinars en events.