TOP

Wie gaat naar welke modebeurs en waarom? [interview] *

De modebeurzen staan weer voor de deur en het wordt weer tijd om de beursbezoeken in te plannen. Wij spraken vast een aantal retailers over hun beurskeuze

 

‘Ik ga naar modefabriek’

Wie: Harold Schuppert van Schuppert mode in Borculo

Waarom Modefabriek? “Het startschot voor het inkoopseizoen wordt dan bij wijze van spreken gegeven. We gaan ons oriënteren en laten inspireren door nieuwe merken. Wellicht gaan we dit jaar ook nog naar Kopenhagen en Berlijn maar dat weten we nog niet zeker. We gaan in ieder geval naar Modefabriek, zoals elk jaar.”

Hebben jullie al een ‘boodschappenlijstje’ voor winter 2016/1017? “We zijn op zoek naar leuke nieuwe items van merken die we al kennen of nieuwe merken. Daarnaast hebben we ons kledingassortiment sinds kort aangevuld met woonaccessoires. Daarvoor willen we ook nog meer inspiratie op doen.”

Ken je Amsterdam? Heb je een tip? “In hotel Okura serveren ze de beste sushi van Nederland. Altijd als we in Amsterdam zijn, gaan we daar naartoe.”

 

‘Ik ga naar Revolver’ 

Wie: Arij den Otter van Margreet Olsthoorn

Waarom Revolver? “We gaan niet alleen naar Revolver. We gaan ook naar Tranoï in Parijs en Ciff in Kopenhagen. Revolver is echt onze favoriet van die drie. Daar zijn veel nieuwe hippe merken en de beurs heeft echt een sfeer waar wij in de winkel ook naar op zoek zijn. Tranoï is de afgelopen jaren wat truttiger geworden en Ciff is vrij commercieel. We gaan daar alleen heen voor inspiratie.”

Hebben jullie al een ‘boodschappenlijstje’ voor winter 2016/1017? “We willen geen nieuwe merken want we zijn erg tevreden met ons merkenpakket. We gaan wel op zoek naar winterjassen en items van wol.”  

Ken je Kopenhagen? Heb je een tip? “The Meatpacking District, vlakbij de haven is heel erg leuk. Er zijn veel eettentjes waar je heerlijk kunt eten en er lopen veel creatievelingen rond.”

 

‘Ik sta op Ciff Kopenhagen’

Wie: Gregor Jaspers van Dante 6

Waarom Ciff? “Als je naar Europese beurzen kijkt, richten steeds meer beurzen zich op de lokale markt. Als buitenlands merk zien wij dat in Duitsland bijvoorbeeld steeds minder internationale kopers komen. In Londen en Kopenhagen heb je dat niet, en dat vinden wij interessant.”

Wie en wat willen jullie bereiken? “Zichtbaarheid bij de retailers. Op Ciff kun je ook echt werken, er is ruimte om te schrijven en dat is heel prettig.”

Hoe ziet de nieuwe collectie voor winter 2016/2017 er uit? “Rock met een lief randje. We staan bekend om onze cleane lijnen. Nu hebben we een collectie met een stukje edge en een verzachtend frans tintje.”

Ken je Kopenhagen, heb je een tip? “Als je ooit naar Kopenhagen gaat moet je absoluut naar Höst. Voor een betaalbare prijs krijg je echt heerlijke gerechten met verrassende combinaties. Ze werken ook alleen maar met lokale producten, een aanrader!”

 

Lees ook het al het nieuws rond de aankomende beurzen in de nieuwe editie van Textilia, die op 15 december is verschenen. Heb je geen abonnement? Bekijk hier alle mogelijkheden.