TOP

Westwood drukt haar duurzame stempel op Marie Claire

Designer en queen of punk Vivienne Westwood zet zich al jaren vol vuur in tegen klimaatverandering. Game, set, match dacht de redactie van Marie Claire. Deze maand verschijnt er in 24 landen een ecospecial van het magazine onder gasthoofdredactie van de 70-jarige ontwerpster.

Het op geestig-bizarre wijze combineren van traditionele elementen is haar handelsmerk. Dat Vivienne Westwood naast haar groot gevoel voor stijl ook hart voor het milieu heeft is zelfs bij Pamela Anderson bekend. Van haar kreeg de Engelse ontwerpster onlangs voor haar zeventigste verjaardag 70 acres regenwoud. In de ogen van Marie Claire is Vivienne Westwood de personificatie van ‘Think smart, look amazing’. In 2010 won ze dan ook de Marie Claire Prix de la Mode lifetime achievement award.

Fashion en klimaat

In het kader van het internationale Year of Forest verschijnt er in Nederland en in het buitenland een ecospecial onder redactie van Vivienne Westwood. Speciaal hiervoor ontwierp Westwood een limited edition jurkje waarvan de opbrengst gaat naar een organisatie voor behoud van het regenwoud. In een exclusieve modereportage en interview draagt de ontwerpster haar ideeën over fashion en klimaatverandering uit. Fotograaf en zanger Bryan Adams maakte de prachtige foto’s en het geheel kreeg een Nederlands tintje door de medewerking van model Anne Marie van Dijk.