TOP

De geschiedenis van de Pharrell hoed

De hoed die Pharrell Williams tijdens de Grammy Awards droeg, is nu te koop via eBay. Het opvallende hoofddeksel blijkt een rijke geschiedenis te hebben.

Weinig hoofddeksels hebben de tongen op social media zo los gekregen, als de hoed die Pharrell Williams droeg tijdens de Grammy Awards in Los Angeles. Het enorme, ‘gedeukte’ exemplaar van Vivienne Westwood is de afgelopen weken uitgebreid bespot en bejubeld. De hoed heeft inmiddels zelfs een eigen Twitter-account. Williams gebruikt de buzz nu voor het goede doel: hij heeft besloten de hoed te veilen op eBay. De opbrengst gaat naar ‘One Hand to Another’, een stichting die Williams zelf heeft opgezet om kinderen in achterstandswijken te helpen met speciale onderwijsprogramma’s.

Origineel uit 1982

In tegenstelling tot wat veel mensen denken, is de hoed van Westwood niet afkomstig uit de nieuwste collectie. Het gaat om een vintage ontwerp uit haar najaarscollectie voor 1982/1983, genaamd ‘Nostalgia of Mud’. De hoed, die verschillende namen draagt waaronder ‘Mountain Hat’ en ‘Buffalo Hat’, is exclusief ontworpen voor haar winkel World’s End in Londen en wordt daar nog steeds verkocht. De hoed maakte voor het eerst furore dankzij de muziekvideo van Malcolm McLaren en de World Famous Supreme Team’s hiphop klassieker ‘Buffalo Gals’. In de video combineert McLaren (de toenmalige man van Westwood) de hoed met een cowboy-achtige outfit.

Volgens een vertegenwoordiger van Williams kocht hij de hoed in 2009 voor 95 pond. Op eBay wordt inmiddels al meer dan 14 duizend dollar geboden. Geïnteresseerden kunnen nog tot 2 maart hun bod uitbrengen.