TOP

Weggeefactie kledingzaak Tolbert druk bezocht

Afgelopen zaterdag gaf Anne Heerke Lourens, eigenaar van kledingzaak Fifty Fifty in Tolbert, gratis kleding weg uit protest tegen de hoge belastingen. Het liep storm. Er moesten zelfs dranghekken en verkeersregelaars ingezet worden.

Niet alleen Anne heerke Lourens gaf spullen gratis weg, meldt het Dagblad van het Noorden. Meer dan twintig ondernemers deden mee. Er waren gratis bloemen, eieren, fruit, boeken, ijs, krentenbollen, je kon voor niks naar de kapper en er werd een bon weggegeven om de auto gratis apk te laten keuren.

Vrijdagavond al zaten de eerste shoppers op de stoep, die er de nacht hebben doorgebracht om als eerste aan de beurt te zijn. Uiteindelijk moesten er zelfs dranghekken en verkeersregelaars aan te pas komen om de honderden mensen die op de weggeefactie in Tolbert afkwamen in goede banen te leiden.

De ruim twintig ondernemers in het dorp gaven vanaf 6.30 uur tot 9.00 uur gratis spullen weg in een poging hoger op de lijst van de verkiezing van ‘Het leukste dorp van Groningen’ te komen. Naast een protest tegen de belastingen, bleek het dus ook een slimme marketingactie te zijn waarmee het dorp zelfs NOS Radio haalde.