TOP

Modefabriek: jeans-trends zomer 2012

Het was deze editie af en toe zoeken naar jeans op de Modefabriek. De collecties van de jeansmerken werden namelijk gedomineerd door non-denims. Net als op Bread & Butter domineerde hier de chino. Ook wordt er flink ingezet op 'coloured denims'.

Modefabriek is geen hardcore jeansbeurs, maar biedt desalniettemin een aardig aanbod jeans, met merken als Pepe Jeans, Lee, Nudie Jeans, Edwin, Firetrap, No Excess, Petrol Industries, Met Jeans Only en Jack & Jones. Het modebeeld wordt gedomineerd door non-denims, en dan met name de chino en de cargopants. Verder zien we veel coloured denims, vooral de rood en rozetinten zijn populair. Andere opvallend nieuws is dat de 7/8-pijp weer terug is. Voor de meiden zet de slimfit nog steeds de toon, voor mannen worden jeans ook steeds ‘slanker’. In tegenstelling tot Berlijn wordt de flarepijp op Modefabriek nog niet groot gepromoot.

Kleur

Het wordt hoe dan ook een kleurrijke zomer. Voor de mannen zijn ‘shirts over shirts’ populair: een overhemd dat open wordt gedragen over een T-shirt. Kleurige ruithemden zijn hierbij een musthave. Voor de meiden is het beeld vrouwelijk, met veel soepele stoffen voor tops en jurken in afgewassen tinten. Verder nog steeds ‘one-pieces’ (jurken en jumpsuits) en shorts.

10 Feet 

Zoals ieder seizoen presenteerde 10 Feet haar nieuwe collectie in een modeshow, dat goed aansloot op het modebeeld. Veel korte jurken, vrouwelijke jasjes, lieve bloesjes, ultrakorte shorts en losvallende tops, maar ook een uitgebreid aanbod skinny’s in heel veel kleuren.

G-Star

Veel ondernemers eindigden de dag met hun personeel in de Passenger Terminal, waar G-Star exclusief aan klanten hun modeshow uit Berlijn liet zien, gecombineerd met het open huis van hun nieuwe showrooms in het naastgelegen Pakhuis Amsterdam. Het bleek een druk bezocht en tot in de puntjes verzorgd evenement, met volop eten en drinken, een spetterende modeshow en een dj-optreden van Junkie XL. De collectie van G-Star is nog steeds wél hardcore denim. Bekijk de slideshow van G-Stars show in Berlijn voor een impressie.