TOP

Webshoppen goed voor logistiek vastgoed

Er worden steeds meer artikelen online gekocht en hierdoor neemt de vraag naar logistiek vastgoed in Nederland toe. Dit blijkt uit onderzoek van Dutch Warehouse Market Bulletin van Jones Lang LaSalle.

Het kopen van artikelen online zit in de lift en door deze sterke stijging blijft de goederenstroom van producenten naar consumenten toenemen. “Wij geloven dat internetwinkelen één van de trends is die de vraag naar opslag en overslag van goederen omhoog stuwt”, aldus Ruben Langbroek, hoofd Research Jones Lang LaSalle Nederland op Logistiek.nl “Daarmee is het een belangrijke pijler voor het op niveau brengen en houden van de vraag naar logistieke ruimte.”

Omzet stijgt
In 2009 werden er 77 miljoen pakketten in Nederland verstuurd door aankopen via internet. De omzet van webshops groeide vorig jaar in Nederland met zeventien procent naar 6,4 miljard euro. Dit is zeven procent van de totale detailhandelsomzet. Bij Jones Lang LaSalle verwachten ze dat dit jaar de omzet via webwinkels met 25 procent zal stijgen naar 8 miljard euro.

Dutch Warehouse Market Bulletin
De conclusie dat webshops goed zijn voor de logistiek vastgoed is beschreven in het vorige week verschenen rapport van Dutch Warehouse Market Bulletin. Deze publicatie beschrijft de uitdagingen, trends en ontwikkelingen van de Nederlandse bedrijfsruimtemarkt en meer specifiek die van de markt voor logistiek vastgoed. Benieuwd naar het hele rapport? Joneslanglasalle.nl