TOP

Warenhuis Printemps opgeschrikt door bommen

Het bekende Franse warenhuis Printemps aan de Boulevard Haussman in Parijs is gisteren opgeschrikt door de vondst van vijf staven dynamiet. Het warenhuis is enige tijd ontruimd geweest.

Het Franse persbureau AFP ontving een brief van het Afghaanse Revolutionaire Front (FRA), waarin gewaarschuwd werd dat er explosieven in Printemps lagen die op 17 december zouden ontploffen. De onbekende groepering eiste het vertrek van Franse militairen uit Afghanistan.

Uiteindelijk werden de staven dynamiet op de derde etage bij de herentoiletten gevonden. Bij de explosieven waren geen ontstekingsmechanismen gevonden. Volgens de minister van Binnenlandse Zaken, Michèle Alliot-Marie, is er geen gevaar voor ontploffing geweest. Het zou gaan om oude springstoffen.

In Frankrijk was de bommelding groot nieuws, in combinatie met het bericht dat er een moordaanslag op president Sarkozy zou zijn verijdeld. Een 25-jarige man probeerde maandag het presidentiele paleis binnen te dringen, maar kon door de beveiliging worden ingerekend.