TOP

Waar moet een goed T-shirt aan voldoen?

Ben je op zoek naar een nieuw T-shirt? Dan hoef je niet lang te zoeken. Op het internet en in kledingwinkels worden vandaag de dag namelijk talloze T-shirts verkocht. De meeste mensen kopen een T-shirt op basis van de uitstraling. Logisch, want je moet er zelf immers mee over straat. Toch raden wij je aan om ook naar de kwaliteit van een T-shirt te kijken. Doe je dit niet? Dan beleef je mogelijk maar korte tijd plezier aan het kledingstuk. Helaas weten veel mensen niet wanneer een T-shirt kwalitatief is. Geldt dit ook voor jou? Dan ben je hier aan het juiste adres. In deze tekst vertellen wij jou namelijk waar een goed T-shirt aan moet voldoen.

Dikte van de stof
Voor de productie van T-shirts worden tegenwoordig verschillende stoffen gebruikt. Zo is het ene shirt bijvoorbeeld een stuk dikker dan de andere. Omdat je T-shirts vaak op zonnige dagen draagt, mag het shirt niet té warm zijn. Daarom gaat jouw voorkeur mogelijk uit naar een shirt van een dunne stof. Begrijpelijk, want hierdoor zweet je niet snel in het T-shirt als het warm is.

Toch is het niet altijd verstandig om voor een T-shirt van de dunste stof te kiezen. Waarom niet? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst is een shirt van dunne stof minder stevig. Hierdoor is de kans op gaten in het shirt groter dan bij een T-shirt van een dikkere stof. Daarbij komt dat een shirt van dunne stof zijn vorm snel verliest. Hierdoor slobbert zo’n shirt na een paar keer dragen mogelijk al wel rond jouw lichaam. Wil je dit voorkomen? Kies dan voor een T-shirt van een wat dikkere stof, zoals een essential tee.

Pasvorm
De stof is belangrijk om een goed T-shirt van een slechte te onderscheiden, maar dat geldt ook voor de pasvorm. Als je een nieuw shirt koopt, wil je immers ook dat deze prettig zit. Pas een T-shirt daarom ook altijd aan voordatje deze koopt. Koop je het shirt in de winkel? Dan kun je hem direct even aanschieten om te kijken en voelen hoe hij zit. Als je jouw T-shirts online koopt, kun je hem niet passen voordat je hem koopt. Laat je hierdoor niet weerhouden om de shirts online te bestellen. Bij de meeste webwinkels kun je jouw bestelling namelijk retourneren. Op deze manier kun je een T-shirt thuis eerst passen alvorens je besluit om hem te houden.

Lengte
Een goed T-shirt is gemaakt van een kwalitatieve stof en heeft een goede pasvorm. Heb je een T-shirt gevonden die hieraan voldoet? Dan ben je er nog niet. Nee, want het shirt moet namelijk ook de juiste lengte hebben. Om te bepalen of dit het geval is, pas je het shirt aan. Het is handig om even te gaan zitten als je het kledingstuk aan hebt. Een T-shirt kruipt immers omhoog als je gaat zitten. Komt het shirt boven jouw broek uit als je zit? Dan kun je misschien beter voor een maatje groter kiezen.  

Boordvorm 

Om te bepalen of een T-shirt al dan niet goed is, raden wij je aan om ook naar de vorm van de boord te kijken. Je kunt tegenwoordig voor verschillende boorden kiezen, zoals een V-hals en een ronde boord. Om te bepalen wat voor jou de beste boordvorm is, is het verstandig om te kijken hoe je het shirt draagt. Wil je het shirt onder een brand hoodie of blouse dragen? Kies dan voor een wat dieper uitgesneden boord, zodat het T-shirt niet boven de bovenkleding uitkomt.