TOP

Wat zijn de beste duurzame kledingmerken voor mannen?

Het wordt tegenwoordig steeds belangrijker om een duurzaam leven te leiden. Veel Nederlanders letten hier al op in hun dagelijks leven. Zo kiezen zij er mogelijk voor om alleen nog maar een veganistisch dieet te volgen, maar ook bij ongediertebestrijding Amsterdam is het mogelijk om rekening te houden met het milieu. Er kan bijvoorbeeld gekozen worden voor een methode van bestrijding die niet giftig is. Daarnaast kun je bij het kopen van kleding natuurlijk ook letten op duurzaamheid. Als man kun je bijvoorbeeld bij de onderstaande merken terecht als je duurzame kleding wilt kopen. 

Kotn

Kotn, een ethisch gericht merk, concentreert zich op het gebruik van authentiek Egyptisch katoen. Wat begon als een simpel idee om een ​​natuurlijk geproduceerde vezel te gebruiken, dwong het merk uiteindelijk om samen te werken met lokale Egyptische families. Van het katoen dat rechtstreeks uit Alexandrië is gesneden en genaaid, zorgt het bedrijf voor een eerlijk loon en uitwisseling van producten. Het staat buiten kijf dat Kotn gelijke verantwoordelijkheid draagt ​​tussen de gemeenschap en de planeet.

Bethany Williams

Deze Britse ontwerpster werd al snel bekend om haar duurzame praktijken. Na het winnen van de Queen Elizabeth II Award in februari 2019, werd ze dezelfde maand genomineerd voor de LVMH-prijs. Hoewel haar opkomst misschien samenviel met het jaar waarin de modewereld duurzaamheid serieus begon te nemen, heeft het altijd deel uitgemaakt van het ethos van Williams. Hoewel de prijs van haar ontworpen kleding hoog is, is dit zonder twijfel het beste duurzame modemerk op de markt op dit moment. 

VEJA

VEJA, een Frans merk opgericht in 2005, heeft opnieuw uitgevonden hoe we de klassieke sneaker benaderen. De populaire schoenenlijn vindt transparantie in de materialen die ze gebruiken, van rubber tot katoen. Dit blijkt ook uit de missie van het kledingmerk: “het idee achter een paar VEJA: opstaan ​​met één voet in ontwerp en de ander in sociale verantwoordelijkheid”. Door zich te concentreren op een verantwoorde productiemethode, heeft VEJA zelfs stappen gezet om een ​​veganistische schoen te creëren, dit is een plantaardige en biologisch afbreekbare sneaker met een tijdloos ontwerp.