TOP

Waalwear zet in op Peter van Holland en Van Kollum

Het is lang stil geweest rondom Peter van Holland, maar Waalwear investeert nu weer in het merk. Er komt elke drie maanden een nieuwe collectie op de markt met pakken die standaard 199 euro kosten. Daarnaast introduceert het modebedrijf Van Kollem op de Nederlandse markt.

Je zou het bijna vergeten dat Waalwear nog twee merken heeft, namelijk Peter van Holland en Van Kollem Tailored Collection, dat tot januari 2010 alleen in Groot-Brittannië en Ierland verkrijgbaar was.  Beide merken worden nu weer door het mannenmodemodebedrijf onder de aandacht gebracht. Bij Peter van Holland ligt de focus op de commerciële prijs. Alle pakken kosten in de winkel 199 euro. Daarnaast wordt de collectie, die bestaat uit pakken, jassen, jacks en overhemden, elke drie maanden vernieuwd. Details zijn er in voeringen, kragen, gekleurde broekbanden en ritsen. Verder is de stof mat of glanzend en grof of glad. De kleuren van de eerste wintercollectie zijn matgrijs, zwart en vintage blauw.

Van Kollem Tailored Collection
Waalwear introduceert Kollem Tailored Collection in de Benelux. Het modebedrijf omschrijft de collectie als preppy met contrastverwerkingen en elleboogapplicaties in corduroy en heringbones. Kostuums zijn van wol en brushed flanel. De collectie, die elke vier maanden wisselt, bestaat verder uit colberts, blazers en jassen. Het modebedrijf mikt met Van Kollem op de jonge, ambitieuze zakenman.

Het ziet er naar uit dat Waalwear de merken ‘klaarstoomt’ voor een intrede binnen het nieuwe Setpoint-concept, dat heel waarschijnlijk eind mei dan echt van de grond zal komen.