TOP

Vrouwen aan crashdieet voor bikini-lijf

Een enquete van Styletoday onder 2600 vrouwen heeft uitgewezen dat de helft van hen op ziet tegen de rokjesdag: het moment dat de benen weer geshowd moeten worden. Sommigen volgen op dit moment zelfs een crashdieet.

Nu de zomer met rasse schreden naderbij komt, houden de Styletoday-lezeressen zich extra bezig met hun uiterlijke verschijning. Echter het merendeel is nog lang niet klaar voor zwoele kleding op warme dagen. Maar liefst 62% van de vrouwen voelt zich op dit moment nog niet op haar gemak in een bikini. 77% van de vrouwen past de eetgewoonten aan om een lichaam te verkrijgen dat bikini-proof is; 70% let meer op wat ze eet, maar volgt geen streng dieet, terwijl zeven procent van de vrouwen een crashdieet volgt. De helft van de vrouwen bezoekt op dit moment vaker de sportschool.

Kilo’s cellulitis

35% van de vrouwen geeft aan dat hun gewicht de grootste onzekerheid geeft als de zomer nadert. Andere onzekerheden zijn een wit lijf (28%), cellulitis (21%) en lichaamsbeharing (16%). 76% van de ondervraagde vrouwen zegt meer aandacht te besteden aan lichaamsverzorging nu het mooier weer wordt. Hoewel 62% van de ondervraagde vrouwen last heeft van cellulitis, gebruikt maar 21% een speciaal anti-cellulite product.

Melkflessen

De helft van de vrouwen in Nederland heeft op dit moment nog vrij witte benen en wil daar nog voor de zomer iets aan doen. Maar liefst 93% van de ondervraagden geeft aan zich zekerder te voelen met een bruin tintje. 15% is al aan een kuur met de zelfbruiner begonnen. Scrubgel en felgekleurde nagellak worden het meest aangeschaft in de zomer. Het lakken van de teennagels hebben de meeste vrouwen laten versloffen in de winter, evenals het scheren van de lichaamsbeharing. 78% van de ondervraagde vrouwen wil een ander kapsel als het zomers weer wordt.

Bikinikwelling

60% van de vrouwen vindt het vervelend een bikini te moeten passen in de winkel en heeft serieueze paskamerangst. Toch is de bikini is nog steeds de populairste badmode onder 82% van de vrouwen. De meeste vrouwen gaan trouwens nog niet actief op zoek naar nieuwe badmode. Bijna de helft gaat pas bikinishoppen als het blijvend boven de twintig graden is. En dat doen ze dan, ondanks alle online shops, nog steeds het liefst in de winkel.