TOP

Slimme bikini waarschuwt voor te veel uv-straling

De bikini van de Franse designer Marie Spinali geeft een seintje als de drager te lang in de zon ligt.

De Franse start-up Spinali Design heeft een bikini ontworpen die is uitgerust met een kleine sensor die uv-straling meet. Wanneer het apparaatje te veel straling meet, geeft hij een seintje dat de drager uit de zon moet. Doordat de sensor is ingesteld op het huidtype van de gebruiker en is gekoppeld aan een smartphone of tablet ziet de gebruiker precies wanneer het niet verstandig is om te gaan zonnebaden, of wanneer het tijd is om in te smeren.

De sensor zit met een clip aan de voorkant van de bikini vast en werkt daardoor niet als de vrouw op haar buik ligt: dan moet hij los op de handdoek gelegd worden.

Ontwerpster Marie Spinali kwam op het idee toen ze een apparaat zag dat mensen waarschuwt wanneer de planten water moeten hebben. Toen ze vervolgens een meisje zag verbranden kwam ze op het idee van de sensor.

De bescherming die de sensor biedt is niet goedkoop: een bikini kost 149 euro. Op dit moment is er alleen badmode voor vrouwen te koop met de sensor, maar later moeten er ook varianten komen voor mannen en kinderen.