TOP

Voorraadoverschot in detailhandel, Zara lanceert Barbie-collectie, Lyle & Scott deelt tenues uit

Een kwart van de bedrijven in de groot- en detailhandel kampt met een overschot aan voorraad. Zara lanceert een Barbie-collectie ter gelegenheid van de première van Barbie The Movie. En Lyle & Scott gaat gratis voetbaltenuesets leveren aan amateurteams en kleine clubs over de hele wereld. Dat en meer in het nieuwsoverzicht van 18 juli.

Beeld: Zara

Koffermerk Nortvi opent flagshipstore

Het Nederlandse premium reisbagagemerk Nortvi heeft een flagshipstore geopend in de Runstraat in Amsterdam. De ruimte is ingericht met vloeiende ronde vormen en hoogwaardige materialen als travertin en notenhout. Het reismerk heeft een sterke focus op duurzaamheid en wil bijdragen aan een meer verantwoorde en bewuste reiscultuur. Alle producten worden vervaardigd met respect voor het milieu, waarbij gebruik wordt gemaakt van milieuvriendelijke materialen en productiemethoden met een lage impact.

 

Kwart bedrijven groot- en detailhandel heeft voorraadoverschot

Ruim een kwart van de bedrijven (27%) in de groot- en detailhandel verkeert op dit moment in een financieel uitdagende periode. Een veelvoorkomend probleem is dat tijdens de coronapandemie te veel ingekocht is. Nu de vraag daalt, blijven retailers zitten met niet verkochte voorraad. Op dit moment blijkt maar liefst een kwart van de bedrijven (24%) een overschot aan voorraad te hebben. Dat blijkt uit onderzoek van verzendplatform Wuunder onder ruim 500 beslissers binnen de groot- en detailhandel.

Met een select aantal bedrijven, één op de twintig (5%), is het zo slecht gesteld dat zij de kans reëel achten dat hun organisatie binnen een jaar failliet gaat. Het merendeel van de bedrijven is bezig met acties om kosten te besparen. Maar liefst tachtig procent van de eindbeslissers geeft aan dat hun organisatie in uitgaven aan het snijden is. Verder heeft duurzaamheid door de oplopende kosten en dalende marges bij dertig procent van de bedrijven nu minder prioriteit dan eerder.

8 nieuwe merken bij Fashion Club 70

Modeagentuur Fashion Club 70 voegt acht nieuwe merken toe aan zijn portfolio voor het lente-zomerseizoen 2024. Voor het tweede seizoen op rij zijn dit voornamelijk schoenen- en accessoiremerken, zoals tassenmerken Liebeskind en JW PEI en schoenenmerken Copenhagen Studios (voor België en Luxemburg), Billi Bi en Kat Maconie. Nieuw is ook het high end denimlabel 3×1 en mannenmodemerk Caruso.

Zara lanceert Barbie-collectie

Vandaag gaat de langverwachte Barbie-film in Nederland in première en de hype rond de film zorgt ook voor een opleving van de kleur roze. Zara lanceert vandaag een speciale Barbie capsulecollectie, die een explosie van roze, glitter en goud is. De collectie richt zich op vrouwen én mannen met kleding, accessoires, pyjama’s, schoonheidsproducten en huishoudelijke artikelen. Uiteraard bevat de collectie alle tinten roze, geaccentueerd met zwart, wit en hints van zilver, goud en glitter. Opvallende items zijn de volledige looks die geïnspireerd zijn op de outfits uit de film. Denk aan de roze geruite jurk die Barbie draagt en de westerncowboy-outfit van Ken. In Parijs en New York zijn er zelfs twee pop-ups geopend voor deze Zara x Barbiecollectie, uiteraard helemaal in Barbie-stijl.

Lyle & Scott deelt voetbaltenues uit

Het premium Britse lifestylemerk Lyle & Scott lanceert een wereldwijd initiatief ter ondersteuning van amateurvoetbal. Via de campagne Kits for Clubs levert het merk gratis op maat gemaakte voetbaltenuesets aan amateurteams en kleine clubs over de hele wereld. Het bedrijf investeert hierin meer dan een miljoen pond en wil tienduizenden amateurvoetballers bereiken.

Het merk wil inspelen op de steeds groter wordende financieringskloof tussen amateurvoetbal en elitevoetbal en teams ondersteunen die worstelen met financiële problemen. Clubs kunnen hun nieuwe voetbaltenues aanvragen door een kort online formulier in te vullen met het verhaal van hun club. Een expertpanel beoordeelt vervolgens alle aanvragen voordat wordt besloten welke teams de gratis Lyle & Scott-voetbaltenues ontvangen. Teams kunnen hun favoriete tenue kiezen uit een assortiment met verschillende ontwerpen, met aanpassingen voor individuele spelersnummers en clubemblemen.