TOP

Villaseñor weg bij Bally, topman Lululemon overleden en Veritas naar Nederland

Na bijna anderhalf jaar gaat designer Rhuigi Villaseñor alweer weg bij het Zwitserse luxelabel Bally. Verder is Phil Dickinson, de creatief directeur van het Canadese sportmerk Lululemon, overleden en opent de Belgische modeketen Veritas een winkel in Nederland. Lees meer in het nieuwsoverzicht van 17 mei.

Topman Lululemon overleden

Phil Dickinson, de creatief directeur en senior vice president van het Canadese sportlabel Lululemon, is overleden. Dit meldt Sun Choe, chief product officer bij Lululemon, op Linkedin. Details over zijn dood en leeftijd zijn niet bekend gemaakt. Dickinson, die vorig jaar juli bij Lululemon in dienst kwam, werkte 15 jaar bij Nike voordat hij in 2013 zijn eigen creatieve bureau, genaamd Some Ideas, oprichtte. Voorafgaand aan Lululemon was de Brit ook creatief directeur van Superdry.

Lululemon heeft wereldwijd zo’n 600 winkels, waarvan ongeveer 40 in Europa. In Nederland heeft het label een vestiging aan de Hartenstraat in Amsterdam. Een tweede locatie wordt dit jaar geopend aan de Leidsestraat, ook in Amsterdam.

Belgische modeketen Veritas naar Nederland

Veritas opent deze maand een winkel aan de Eindstraat in Breda. Het wordt de eerste vestiging van de Belgische modeketen in ons land. Daarnaast heeft de formule plannen om in het najaar winkels te openen in Maastricht en Den Bosch, meldt Fashion United. Veritas verkoopt voornamelijk private label-collecties voor het hele gezin, plus accessoires en beenmode. De keten bestaat 130 jaar en heeft ruim 120 winkels in België en Luxemburg.

Rhuigi Villaseñor weg bij Bally

Na bijna anderhalf jaar gaat creatief directeur Rhuigi Villaseñor alweer weg bij het Zwitserse luxelabel Bally. In een verklaring noemt het merk het vertrek van de designer een ‘gezamenlijke en wederzijdse beslissing’. In januari vorig jaar werd Villaseñor, ook de oprichter en ontwerper van het luxe Amerikaanse streetwearlabel Rhude, aangesteld om het ruim 170 jaar oude modehuis te verjongen en nieuw elan te geven. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend gemaakt, aldus verschillende nieuwsmedia.